banner388

Boş Mermi Kovanları Oyuncakları Oldu

Operasyonlardan geriye kalan Yüksekova sokaklarındaki boş kovanlar, evleri yıkılan çocukların oyuncağı oldu.

Boş Mermi Kovanları Oyuncakları Oldu

Operasyonlardan geriye kalan Yüksekova sokaklarındaki boş kovanlar, evleri yıkılan çocukların oyuncağı oldu.

02 Haziran 2016 Perşembe 11:46
Boş Mermi Kovanları Oyuncakları Oldu

13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Yasağın kalkması ile beraber ilçeye gelen birçok aile, evlerinin enkazları ile karşılaştı. Çatışmalar nedeniyle hasar gören evlerine giremeyen vatandaşlar, sağlam kalan eşyalarını kurtarmaya çalışırken, çocuklar ise enkazlar arasında oyun oynayarak zaman geçirmeye çalıştı. Anne babaları yakılıp yıkılan evlerinde sağlam kalmış olan eşyalarını ararken,evlerinin bahçesinde sağlam kalan salıncağında sallanan Yusuf, evlerinin hasar görmeyen tek odasındaki kitaplarını toplayan Edanur da o çocuklardan yalnızca ikisi.

''AİLEMDEN KİMSEYE ZARAR GELMEDİĞİ İÇİN MUTLUYUM''

, sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçeye bağlı olan Bataklı köyüne göç etmek zorunda kaldıklarını ve eğitiminden geri kaldığını söyleyen dördüncü sınıf öğrencisi Edanur Karabulut Evlerinde sadece kendi odasının sağlam kaldığını belirtti. Edanur, ailesinden kimseye bir zarar gelmediği için yine de mutlu olduğunu belirtti. Eğitimine devam edip mühendis olmak istediğinisöyleyen Edanur, "Evimiz için çok ağlıyordum. Evimiz yıkıldı. Umarım kısa zamanda yine bir evimiz olur" diye konuştu..
Çatışmaların yaşandığı sokaklarda boş kovanları toplayarak oynayan minik Yusuf ise, ablası Edanur ile boş kovanlardan uzun bir kemer oluşturmaya çalıştı. Mermi kovanlarını oyuncağa çeviren Yusuf, evlerinin bahçesinde sağlam kalan salıncağında sallanarak anne babasını izledi.
Anne Ayşe Karabulut ise, "Evimize havan topu değmiş ve yıkılmış. Bu haksızlıktır. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok zor durumdayız. Perişanız, hayatımız mahvoldu. Bu saatten sonra mal mülk neyedir?" ifadelerine yer verdi.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 17:44
Anahtar Kelimeler:
EvçocukMermiOyun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.