banner388

Bombalı Saldırının Arkasında PKK Var

Bursa Ulucami'de Dün Meydana Gelen Canlı Bomba Saldırısının Ardında PKK Olduğu Öğrenildi

Bombalı Saldırının Arkasında PKK Var

Bursa Ulucami'de Dün Meydana Gelen Canlı Bomba Saldırısının Ardında PKK Olduğu Öğrenildi

28 Nisan 2016 Perşembe 10:02
Bombalı Saldırının Arkasında PKK Var

CANLI BOMBANIN 25 YAŞLARINDA BİR KADIN OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Ulucami'de dün yaşanan canlı bomba saldırısında 25 yaşlarındaki genç kadın terörist parçalanarak hayatını kaybetmişti. Olayda 18’den fazla kişi yaralandı. Yaralıların 8’i yatarak tedavi altına alınırken10’dan fazla  kişi de ayakta tedavi olduktan sonra taburcu olmuştu.
 
KİMLİK TESPİTİ SÜRÜYOR

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin canlı bombanın kimliğinin tespiti konusundaki çalışmaları devam ediyor. Olayı gerçekleştiren örgütün yüzde 90 oranında PKK olduğu öğrenildi. Soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı nezaretinde hassas ve titiz bir şekilde sürdüren Bursa Emniyet Müdürlüğü, canlı bombanın vücudundan aldıkları parmak izi ve DNA parçalarını kriminal laboratuara gönderdi.


OLAYLA İLİŞKİLİ 10'DAN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstihbarat birimleri tespiti yapılan sahte bir kimlik üzerinden giderek, bombayı Bursa'ya getiren, canlı bombayı barındıran ve başka şehirden Bursa'ya gönderen kişileri İstanbul, Afyon, Mardin ve Urfa'da gözaltına aldı.
Gelen bilgiler doğrultusunda şahısların sorgulamasının devam ettiği, sağlık raporlarının alındığı ve Cumhuriyet Savcısı'nın emri ile soruşturmanın genişletileceği kaydedildi.




 
Son Güncelleme: 15.05.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.