banner388

“Rejim değil, hükümet etme tarzı değişecek”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Balkanı Ahmet Arslan anayasa değişikliği konusunda görüş bildirdi

“Rejim değil, hükümet etme tarzı değişecek”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Balkanı Ahmet Arslan anayasa değişikliği konusunda görüş bildirdi

02 Şubat 2017 Perşembe 09:23
“Rejim değil, hükümet etme tarzı değişecek”
Anayasa değişiklik teklifinin meclisten geçmesiyle beraber şimdi gözler referandum sürecine çevrildi. Referandum süreci boyunca siyasiler nasıl bir propaganda yapmalı diye derinlemesine düşünürken bir yandan da söz konusu değişiklik hakkında tartışmalarda devam ediyor.

Getirilmesi planlanan düzenlemenin rejim üzerinde tehdit oluşturduğu yönünde ağlılar oluşurken bunun yersiz bir düşünce tarzı olduğuyla ilgili bir açıklama da bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Balkanı Ahmet, rejimle ilgili bir problemin olmadığını söyledi.

Rejim değişmiyor sadece

Değişen sadece hükümet etme tarzında olacağını anlatan Bakan Arslan, anayasa değişikliğiyle rejimin değişeceği söylentilerini gerçek dışı bulduğunu ve rejimin değişmeyeceğini net bir şekilde hükümetçe ifade ettiklerini bildirdi.

Rejimin adı dünde bugünde aynı

Rejimin adının uzun seneler önce konduğunu ve bunun da devam edeceğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Balkanı Ahmet, rejimle kimsenin problemi olmadığını belirterek Türkiye’nin rejimi demokratik hukuk devleti ve cumhuriyet rejimi olduğunu söyledi.


Bürokrasiden, oligarşiden kurtulmamız lazım

Cumhurbaşkanlığı sisteminin tek adamlık olduğuna dair konuşulmasını yanlış bulan Arslan söz konusu anayasa değişikliyle yüce divana gönderme şeklini yüzde 75 diliminden 66’ya çekildiğini söyleyerek için Meclis’in yüze 75’i karar vermesi gerekirken şimdi yüzde 66” şeklinde konuştu.  “Fesih diye bir şey söz konusu değil. İster Meclis, ister Cumhurbaşkanı feshetsin ikisi de seçime gidiyor. Millete gitme kararıdır bu. Rahmetli Özal bunu çok dillendirdi. Demirel, gerek iktidardayken, gerek görev bittikten sonra çok net bir şekilde dillendirdi.Sayın Cumhurbaşkanımız da başbakanlığında, hatta belediye başkanlığında bunu net bir şekilde söyledi. Kimsenin tek adamlık diye bir derdi yok. Bürokratik oligarşiden kurtulmamız lazım. Eğer yürütmeyseniz, yürütmenin sorumluluğunu yapmanız lazım” dedi.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.