banner388

Bir yanda vatandaşın yalpalayan ekonomisi, evdeki hesabının çarşıya uymaması öte yanda büyüklerimizin müsterih olun' güzellemesi.

Millet çaresiz, ne yapsın. Verilen ekonomi vaatlerini

umutla dinleyip, sabırla bekleyecek.

Şimdilerde beklenen ise patlayan konut  kabusu.

Ve de fahiş konut ve kira artışlarına aranan formül.

Bu kira çılgınlığına nasıl bir formül üretilecek acaba?

Ankara konuyu masaya yatırdı, vatandaşın kira derdine çare arıyor..

Yemin olsun hızlandırılmış vatandaşlık okulunda gibiyiz.

İyi bir vatandaş olmak için çırpınıyoruz söz dinlemeye, uyar oğlu olmaya çalışıyoruz da.

Bir kira meselesi var ki kiracıyı canından bezdirdi.

Ama müsterih olalım, yüksek kira artışına formül aranıyor. Hem kiracı, hem mal sahibi mağdur edilmeden sorun çözümlenecek deniyor da.

Vatandaş çıkacak sonucu beklemede, kira fiyatlarına sınırlama gelir mi? Yüksek kira artış oranlarında nasıl ve ne zaman bir düzenleme yapılır? Konut piyasasındaki kiralık ev fiyatlarında ve kiralardaki artışın önüne geçmek için Ankara'da çalışmalar başladı.

Düzenleme ile ilgili gelişmeler de vatandaşlar tarafından takip ediliyor ve ev kiralarındaki artışa sınır getirilecek mi, ev satış fiyatlarına müdahale edilecek mi' sorularının yanıtları sorgulanıyor.

Vatandaşın geçinememe sorununa barınma sorunu da eklenirken yüksek kira artışını önlemek için 81 ilde TOKİ harekete geçecekmiş.

Ama vatandaşın aklına da şu soru takılıyor 'konutlar, en iyimser görüş ile 2 yılda tamamlanır. Ee bu süre içinde parkta mı yatılacak’.

Yorumsuz. Kira düzenlemesinde kritik süreç devam ederken ekonomistlerin de önerileri var 'konutlara tavan fiyat sınırlaması getirilmeli, rayiç belirlenmeli, yabancıya 2 yıl süreyle konut satışı durdurulmalı ve de dar gelirliye kira yardımı yapılmalı, ücretler düzenlenmeli' gibi. Formül de öneri de çok, bir öneri de konut sayısının artırılması yönünde. İyi de kardeşim, zaten tarım alanları bina tarlasına dönmedi mi?

Hukukçular ise, barınma meselesinin anayasal bir hak olduğunu hatırlatıyor.

Kira artışını düzenleme çalışmaları devam ederken vatandaş da sabırla alınacak kararları bekliyor. En kısa sürede uygulanmaya başlamasını dileyerek. Ne güzel söylemiş Nazım Hikmet.

'Her hal ileridedir Yaşanacak günlerin En güzelleri'.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.