banner388

Kepçe operatörü yer altı şehri buldu

Kepçe operatörünün yaptığı çalışma sırasında Osmanlı döneminden kalma yer altı şehri bulundu.

Kepçe operatörü yer altı şehri buldu

Kepçe operatörünün yaptığı çalışma sırasında Osmanlı döneminden kalma yer altı şehri bulundu.

22 Aralık 2017 Cuma 09:11
Kepçe operatörü yer altı şehri buldu

Çorum'un İskilip ilçesi'nde belediye ait olan iş makinesiyle çalışma yapan operatör tarihi bir tünel yapmıştı. Alanda gerçekleştirilen arkeolojik çalışmaların ardından er altında Osmanlı döneminden kalma bir dükkân bulundu. 

1840’lı yıllarında bölgeye gelen Avrupalı seyyahların kayıtlarının incelendiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, "İlçemizde o tarih itibariyle 108 cami 4 medrese, 4 tekke, 510 işyeri, belediye binası, PTT binası, 3 fıskiye, 10 kahvehane, 60 tane fırın olduğunu gördük. İfade ettiğim şey 43 bin kişinin yaşadığı İskilip’te mevcut yapıların bir bölümünün envanteri. 63 tane un değirmeni var. 18 tabakhane, 3 han, 4 hamam, 4 tane kütüphane. Tarihsel bu verileri de dikkate aldığımızda mevcut yapıyı değerlendirdiğimizde Osmanlı’nın erken dönemindeki bu yapının daha sonraki geç dönemdeki yapılarla ele aldığımızda ciddi bir miras kültürü burada yer alıyor. Mevcut yapı daha da ortaya çıkaracağız. Buradaki yapının görüntüsünü kapatmadan burada bir proje uygulaması yapacağız. Ortaya çıkan yapıyı cam kaplama ile kapatarak, insanların görebileceği şekilde sergileyeceğiz” dedi.


 

Son Güncelleme: 22.12.2017 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-12-22 13:13:20

Hep söylerim teknolojide geç kaldık ama bacasız sanayi olan turizmi iyi değerlendirebilirsek ülke olarak çok ekmek yeriz. Tabii ki yerli ve milli işletmelerin işletmesiyle.