banner388

İçişleri Bakanlığından 81 ile koronavirüs genelgesi

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tanısı konulan ancak izolasyon koşullarına uymayan kişilerin virüsü yayması adına 81 ile genelge gönderdi. 

İçişleri Bakanlığından 81 ile koronavirüs genelgesi

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tanısı konulan ancak izolasyon koşullarına uymayan kişilerin virüsü yayması adına 81 ile genelge gönderdi. 

11 Eylül 2020 Cuma 13:26
İçişleri Bakanlığından 81 ile koronavirüs genelgesi

İçişleri Bakanlığı 81 ile koronavirüs genelgesi gönderdi. Gönderilen genelgede kendisini karantinada tutarak izolasyonu sağlamayan kişilerin yurtlarda tutulması kararı belirtildi. 

Genelgeye göre, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 72'nci maddesinde yer alan "hasta olanların veya hasta olduğundan şüphe edilenler" ile ilgili hüküm kapsamında alınan tedbirlere göre, izolasyon koşullarını ihlal eden ya da izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan geçici nitelikte yerlerde konaklayan kişilerin izolasyon süreçlerini geçirmek/tamamlatmak üzere valilerce yurt ve pansiyon gibi yerler belirlenecek. 

İlgili bakanlıklarca valiliklere tahsis edilecek yurtlar veya pansiyonlar görev paylaşımına göre çalışacak. Buna göre, yurt veya pansiyonların yönetimi vali tarafından görevlendirilecek bir mülki idare amirinin genel koordinasyonunda mevcut yöneticilerle sağlanacak.

Valiler tarafından gerekirse diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da personel görevlendirilmesi yapılarak, bu yurt veya pansiyonlara personel takviyesi yapılacak.

Yurt veya pansiyonların her türlü temizlik hizmetleri ve diğer lojistik ihtiyaçları AFAD tarafından karşılanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Talat 2020-09-11 13:44:48

Giresunda miting yapıp milletin kafasına hurra çay alanlarada keşke iki laf söyleyebilseniz. Herkez dilsiz şeytan oldu. Hatayı yapan kendinden olunca görmez duymaz oldu herkez. Memleket de hukuk olacak önce yazık halk ne halde. Ama farkında değil bile durumunun. Ekonomi baktık umut yok gemi şu alıyor kaptan yalan söylüyor ve herkez bunun farkında. Sadece çaresizlikten muhalefetin yetersizliğinden desdek olmak zorunda kalıyor hepsi bu...