banner388

Fındıkta Fiyat Ne Durumda?

Fındık yetiştiricilerin merakla beklediği artış bugünlerde yaşanmaya başladı

Fındıkta Fiyat Ne Durumda?

Fındık yetiştiricilerin merakla beklediği artış bugünlerde yaşanmaya başladı

17 Ocak 2017 Salı 12:32
Fındıkta Fiyat Ne Durumda?

Yetiştirilmesi ve toplanması emek isteyen fındığın düşük fiyatlarda satılıyor olması yetiştiricisini rahatsız ediyordu. Toplanması mevsiminde Türkiye'nin bir çok bölgesinden  mevsimlik işçilerin gelmesini sağlayan fındık, satışında da üreticisini memnun edilmesi isteniyor. Son 1.5 aydır artış göstermeyen fındığın yeni haftanın ikinci günü itibariyle artışa geçmesi hem üreticileri hem de toptan satıcıları sevindirmeye başlamış gibi görünüyor.

Ordu serbest piyasada 7 Aralık tarihinden bu yana 10.25 TL olan fındık, 25 kuruşluk artışla 10.25TL’den 10 .75 TL’ye yükselen fındığın fiyatı 2 gün içinde 50 kuruş artmış oldu. Artış sonrası fındığın fiyatı Ordu Ticaret Borsası’nda 10.75 TL’den işlem görüyor. 

 

Anahtar Kelimeler:
FındıkKaradenizüreetici
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.