banner388

Ankara İzmir Arası Artık...

Yapılacak olan yeni projeyle Ankara ile İzmir arası yolculuk süresi 8 saatten 4.5 saate düşecek.

Ankara İzmir Arası Artık...

Yapılacak olan yeni projeyle Ankara ile İzmir arası yolculuk süresi 8 saatten 4.5 saate düşecek.

14 Eylül 2016 Çarşamba 11:31
Ankara İzmir Arası Artık...

İzmir- Ankara Otoyolu projesiyle Uşak, Manisa ve ilçeleri de İzmir’e bağlanacak, Ankara-İzmir arası seyahat süresi yaklaşık 4.5 saat olacak. Projedeki 501 kilometrelik otoyolun 243 kilometresi Ege Bölgesi’nde yer alacak.

Konu hakkında bilgi veren Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu şunları söyledi: “Proje çalışmaları devam eden Ankara-İzmir Otoyolu güzergâhı, Ankara Çevreyolu’ndan başlayıp, Temelli, Polatlı, Sivrihisar, Çifteler, Kırka, Dumlupınar, Uşak, Kula, Salihli ilçelerinden geçiyor ve Marmara Gölü’nün kuzeyinden geçtikten sonra Hamzabeyli Köyü mevkiinde İstanbul-İzmir Otoyolu’na bağlanıyor. Ankara-İzmir Otoyolu mevcut devlet yoluna göre daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlamakta ve bu otoyol ile Ankara-İzmir arası seyahat süresi yaklaşık 4.5 saat olacak”

8 milyar liraya mal olacak olan otoyolun ihale edilmesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun onaylanması bekleniyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü olan 2023’te ise projenin açılması planlanıyor.

Son Güncelleme: 14.09.2016 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali balbal 2016-09-15 16:27:33

Diger yerlerin projelerini takip etmeyi birakinda Samsun icin verilen hzli tren ve otoyol projelerinin takibini yapin ve verilen sozlerin yerine getirilmesi icin ilgili kisileri bu konuda aciklama yapmaya davet edin .Tesekkurler