banner388

Taşeronlara müjde! Yüzdelik farkta flaş gelişme: Maaş bordrosuna yansıdı

Taşeron işçiler kadroya geçmeden önce aldıkları yüzdelik farkın kadro aldıktan sonra yüzde 4'e düşürülmesine tepki gösteriyordu. Mahkemelerden birçok emsal karar çıkarken yüzlerce taşeron hukuk yoluna gitti. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada yüzdelik farkın maaş bordrosuna yansıdığı belirtildi. 

Taşeronlara müjde! Yüzdelik farkta flaş gelişme: Maaş bordrosuna yansıdı

Taşeron işçiler kadroya geçmeden önce aldıkları yüzdelik farkın kadro aldıktan sonra yüzde 4'e düşürülmesine tepki gösteriyordu. Mahkemelerden birçok emsal karar çıkarken yüzlerce taşeron hukuk yoluna gitti. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada yüzdelik farkın maaş bordrosuna yansıdığı belirtildi. 

15 Şubat 2020 Cumartesi 10:30
Taşeronlara müjde! Yüzdelik farkta flaş gelişme: Maaş bordrosuna yansıdı

4/D statüsüne kavuşmasının ardından yüzdelik farktan yararlanamayan bir taşeron işçi Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası aracılığıyla mahkemeye gitti. Mahkeme işçinin haklı olduğunu hükmederek kadro öncesi ödenen yüzdelik farkın kadro sonrası da ödenmesi gerektiğini karar kıldı. Verilen kararın ardından işçinin maaş bordrosuna yüzdelik fark yansıdı. 

BİNLERCE TAŞERON SOMUT ADIM BEKLİYOR 

İş mahkemeleri tarafından verilen emsal kararın ardından binlerce taşeron dilekçeler sunarken henüz somut adımlar atılmadı. 

İŞÇİNİN HAKKINI TESLİM ETTİK 

Sendika Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban dava süreci ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hasan Öztürk adına Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak hakkı olan yüzdelik dilimin ödenmesi için 15 Şubat 2019 tarihinde arabuluculuk mahkemesine başvuru yapıldık. 08 Mart 2019 tarihinde arabulucuda anlaşılamaması üzerine 15 Nisan 2019 tarihinde iş mahkemesinde dava açtık. Dava 17 Eylül 2019 tarihinde karara bağlanmasına rağmen bakanlık yüzdelik farkı ödemedi. Bunun üzerine Sendika olarak icra yoluyla Hasan Öztürk’ün hakkını alarak kendisine teslim ettik. Hasan Öztürk’e ve Kamuda çalışan bütün üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.” 

31 ARALIK 2020'YE KADAR ASKIYA ALINDI

Sarıçoban yaptığı açıklamasının devamında, kadroya geçen işçilerin birçok hakkının yıl sonuna kadar askıya alındığını söyleyerek “02.04.2018 Tarihinde 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin Kamu Sözleşmelerine dâhil olmaları için 20 Nisan 2018 tarihinde Sendikamız Genel Merkezi Tarafından Kamu Sözleşmesinin kadroya geçen tüm işçilere uygulanması hususunda Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığına talep yazıları yazılmıştır. Ancak Ka­nun değişikliği talebimiz olumsuz sonuçlanınca Sendikamız Hukuk Bürosu tarafından Yargıya taşınmıştır. 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin İhale Şartnamelerine göre alması gereken % 10-20-30-40-60 vb. farklar 01.01.2019 itibari ile Asgari ücretin %26 artmasından dolayı ödenmemiştir. Hak kayıplarından bir tanesi olan yüzdelik farklarla ilgili Sendikamızın örgütlü bulunduğu Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Üniversite Hastanelerinde çalışan üyelerimiz adına Sendikamız tarafından emsal davalar açılmıştır.” ifadelerini kullandı.

EMSAL KARAR BULUNUYOR

Dava sonucunun emsal karar olduğunu vurgulayan Sarıçoban, “Sağlık Bakanlığı­ İzmir İl Sağlık Mü­dürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda Ambulans Sürücüsü olarak çalışan ve 02.04.2018 tarihide 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen üyemiz Hasan ÖZTÜRK adına sendikamızın açmış olduğu (%30) yüzdelik dilim emsal davası, “yüzdeliklerin dilimlerin 01.01.2019 tarihi itibari ile ödenmesi gerektiği yönünde üyemiz lehine sonuçlanarak kesinleşmiştir.” Bu karar KHK ile Kadroya geçen işçiler adına önemli bir kazanımdır. Emeğin ve alın terinin bedeli üyemize ve tüm işçilere hayırlı olsun. Öncelikle Sağlık Bakanlığına bağlı tüm işyerlerimize bu emsal kararımız ile üyelerimiz için ödeme talebinde bulunacaktır” dedi.

Maaş bordrosuna yansıyan yüzdelik fark şu şekilde: 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEB 2020-02-16 09:24:39

Okullarda çalışanlara neden yok

Avatar
Çilekeş 2020-02-16 19:32:31

Bizde khklı sözde kadroluyuz ama hıc bişey gormedık söze lafa gelınce hayaller parıs gercekler mommuk öncede pempe dızı vardı şimdide pempe haberler ALLAH BUYUK BI SURU KHKLI İŞLERE İŞDE ATILDI YUzDELIK ODENMIYOR verılen sözler tutulmuyor ama haberlere baksan bız kadro almışız yüzdemizi de alıyuz halsız yerede cıkarılmıyuz 52 gunluk tetıye alıyuz halbukı 10 gun tedıye alıyız salıyın herşey super