banner388

O maaş 1027 TL oldu

Söz konusu maaşı alabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Bu maaştan evde engelli hastasına bakanlar faydalanabiliyor

O maaş 1027 TL oldu

Söz konusu maaşı alabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Bu maaştan evde engelli hastasına bakanlar faydalanabiliyor

30 Ağustos 2017 Çarşamba 10:11
O maaş 1027 TL oldu

Hükümetin sosyal politikalar çerçevesinde vatandaşa destek vermeye devam ediyor. 

Evde bakıma muhtaç durumda olan yaşlı ve engelli hasta bakan kişilere sağladığı maddi destekte arttırıma gitti. Yılın ilk ilk yarısında ödenen 960 TL değerindeki destek memurlara verilen zamlarla beraber artışa geçti.

Maaş 1027 TL oldu

Hükümetin sağladığı sosyal destekten faydalanan kişiler, yani evde engelli hasta bakımı görevini üstlenen vatandaşlara Temmuz ayından itibaren olmak üzere ödenen ücrette artışa gitti ve maaş 1027 TL olarak belirlendi. 

Ödemeden faydalanmak için neler gerekli?

Evde yaşlı ve engelli hasta bakanların söz konusu maddi destekten yararlanabilmesi için evde bulunan bir hastanın tam teşekküllü bir hastaneden rapor alması ilk şart. Bu raporda engelli hastanın yüzde 50 ve yukarısında ‘’engelli’’ olduğuna dair bir ibare olması gerekirken ‘’ağır engellidir’’ notunun da yer alması gerekiyor. 

Hane gelirine de bakılıyor

Ayrıca bu maaştan faydalanmanın bir başka şartı ise,  hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücrette 3’te 2’sinden az olması zorunlu.

Kaynak: Takvim
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emekli bayan 2017-08-30 11:48:31

YAŞLI ANNE BABASINA , ENGELLİ, BAKIMINA 1027TL VERİYOR VERİLSİN İTTİRAZIMIZ YOK. AMA BEN ÇALIŞTIM SSK BAĞKUR ÖDEDİM .1100 TL MAAŞ ALIYORUM . BENİN MAAŞIM 1500 TL OLMALI. BURADA YANLIŞLIK VAR