banner388

İşte Yeni Asgari Ücret!

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni yılda uygulanacak asgari ücret oranlarını açıkladı.

İşte Yeni Asgari Ücret!

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni yılda uygulanacak asgari ücret oranlarını açıkladı.

29 Aralık 2016 Perşembe 11:34
İşte Yeni Asgari Ücret!

Uzun süredir görüşmelerin sürdüğü asgari ücrete ilişkin Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapmış olduğu açıklama ile son noktayı koydu. Müezzinoğlu yeni asgari ücretin 1404 lira olduğunu açıkladı. 

Asgari Ücret Tespit Komusyonu son toplantısında konuşan Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi: ''Bir ortak karar vermeye çalıştık. Üçlü imzanın peşinde bir bakan olarak çok koştuk. Türk -İş'in imzasının da burada olmasını çok isterdim. Asgari ücret kararını işverenle birlikte imzalayabildiğimiz için onlara teşekkür ediyorum. Üçlü yapamadığımız için de üzüntülerimi ifade ediyorum. Asgari ücretin tek defada yılbaşından itibaren yılın geneline iki kademeli olmamasına karar verdik. İşveren tarafı iki kademeli talep ediyordu. Ama işçi kesiminden gelen talep bir defa yılın tamamına olsun talebini değerlendirdik. En azından bu taleplerini yerine getirmiş olmanın huzurunu kendi adıma ifade etmek isterim. Brüt asgari ücret 1777 lira 50 kuruş. Neti 1404 lira.'' dedi

Son Güncelleme: 30.12.2016 18:21
Anahtar Kelimeler:
Asgari ücret
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.