banner388

Emekli ikramiyesinin 15 bin lira olması gündemde

Enflasyon ile birlikte eriyen 3 bin liralık emekli ikramiyesinin, kulislerde 5 bin liraya çıkarılması konuşulurken uzman isim konuya ilgili 15 bin TL rakamını gündeme getirdi. 

Emekli ikramiyesinin 15 bin lira olması gündemde

Enflasyon ile birlikte eriyen 3 bin liralık emekli ikramiyesinin, kulislerde 5 bin liraya çıkarılması konuşulurken uzman isim konuya ilgili 15 bin TL rakamını gündeme getirdi. 

30 Mayıs 2024 Perşembe 10:06
Emekli ikramiyesinin 15 bin lira olması gündemde

Kurban Bayramı öncesi emeklilerin gözü kulağı bayram ikramiyesinde. Emekliler mutlak zam beklerken SGK Uzmanı İsa Karakaş olabilecek zam artışları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TGRT Haber'de konuşan İsa Karakaş, "3 bin liralık Kurban Bayramı ikramiyesini her seferinde yetersiz olduğu konusunda herkes hemfikir. Kurban Bayramı ikramiyesi ile ne zaman ortaya çıktı? İlk kez 2018 yılında çıktığında, Diyanet’in verilerine baktığımız zaman o zaman 850 TL’ye emekli kurban alabiliyordu. Ve hatta o zaman yüzde 15’de ceplerine kalıyordu.” dedi.

"3 BİN LİRA İLE EMEKLİLER ÇAY, ŞEKER VE ÇİKOLATA DAHİ ALAMIYOR"

Karakaş sözlerine şu şekilde devam etti:

"Şu an 3 bin lira ile emekliler çay, şeker ve çikolata dahi alamıyor. İkramiyenin artırılması elzemdir. Dolayısıyla bütün bu toplumsal sorunlara duyarlı olmak lazım. ‘Ekonomik kriz ve enflasyonla mücadele ediyoruz’ diyebilirsin ama yoksullaşmayı derinleştirmenin ve bütün bu yükü emeklilerin üzerine yüklemenin bir anlamı yok.”

"KANUN TEKLİFİNDE EN AZ 15 BİN LİRA OLMASI ÖNGÖRÜLÜYOR"

Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili Meclis’e bir kanun teklifinin verildiğini belirten SGK Başuzmanı İsa Karakaş, “Bu kanun teklifinde en az 15 bin lira olması öngörülüyor. 15 bin bile çok yüksek bir rakam değil. Ancak küçükbaş bir kurbanlık alınabilir. Kanun teklifini muhalefet verdi. İktidar da destekleyip en azından Kurban Bayramı’nda emeklilerimiz kurban kessin isteriz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şevki Akal 2024-05-30 22:26:02

Zaten ikramiyenin adını ilk Sayın kılıçdaroğlu telaffuz etmişti sonrasında iktidar seçim için ikramiyeyi verdi şimdi de muhalefet teklif etmiş seçim de yok yani 15 bin tl yi bırakın 3100 bile vermez emekliler bu iktidardan daha çoook kazık yer

Avatar
Şevki Akal 2024-05-31 13:05:40

Güldürmeyin beni bu iktidar emekliye 15 bin ikramiyeyi veremez vermez gidici olduklarını biliyorlar şu an kendi testilerini yandaşlarını zenginleştirmenin peşindeler