banner388

Altının akibeti ne olacak?

Altın rekora doğru koşarken vatandaşlar durumun ne olacağını merak ediyor. Altının gramı 389 TL'den işlem görürken uzmanlar 400 TL'nin yatırımcı için kritik olduğunu söylüyorlar.

Altının akibeti ne olacak?

Altın rekora doğru koşarken vatandaşlar durumun ne olacağını merak ediyor. Altının gramı 389 TL'den işlem görürken uzmanlar 400 TL'nin yatırımcı için kritik olduğunu söylüyorlar.

24 Nisan 2020 Cuma 22:22
Altının akibeti ne olacak?

Altının gramı neredeyse 400 TL'ye yaklaşırken uzmanlardan altının gidişatı hakkında yorumlar ard arda geliyor.

 A1 Capital Araştırma Uzmanı Cevizci, "400 TL fiyat seviyesi yatırımcısı için kritik bir nokta halini aldı. Görülemez mi, ons altındaki fiyat hareketinin 1750 dolar seviyesi üzerine taşınması ile bu mümkün" dedi.

KORONAVİRÜS ALTIN PİYASASINI VURDU

Koronavirüs salgını birçok piyasayı alt üst ederken altın piyasasını da vurdu. Gram altın fiyatı rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken; tarihin en yüksek seviyesini 389.65 liraya taşıdı. Altının ons fiyatı ise en yüksek 1736 doları görürken, şu dakikalarda yüzde 0.08 oranında yükselişle 1733 dolardan işlem gördü.

"BÖYLE DURUMLARDA ALTIN ARTAR"

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Özgür Demirtaş, geçtiğimiz günlerde altın hakkında yorumlarını paylaşmıştı.

İşte Prof. Özgür Demirtaş'ın altın ile ilgili yorumu:

Demirtaş: Korana tehlikesi tüm finansa piyasaları alt üst ett. Ne kadar ciddiye alınması gerektiği ortaya çıktı. Dün Amerikan merkez bankası Olağanüstü kararlar aldı, akan kanı durdurmak için. Bugün ise az sonra Amerikan piyasaları inanılmaz kötü açılacak.  ABD borsası yüzde 7 düşerse 15 dakika tatil edilir. Yüzde 13 düşerse ikinci Circuit Break çalışır ve bir 15 dakika daha tail edilir. Yüzde 20 düşerse üçüncü circuit break çalışır ve gün sonuna kadar tatil edilir!

Herkesin bana Altın ve Gümüş’ü sorduğunu görüyorum. Kısaca yanıt vereyim. Tahviller ve Altın güvenli liman olarak bilinir. Savaş, kötü ekonomi gibi durumlarda Tahvil ve Altın fiyatları artar. Tahvil artar çünkü insanlar kriz anında ABD tahvillerine paralarını park ederler." 

Haber: Cansu KIRCALI

Son Güncelleme: 24.04.2020 22:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.