banner388

Akaryakıt bir büyük zam daha geliyor!

Akaryakıt fiyatlarına ard arda büyük zamlar gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısı itibariyle benzine 69 kuruş motorine ise 84 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Akaryakıt bir büyük zam daha geliyor!

Akaryakıt fiyatlarına ard arda büyük zamlar gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısı itibariyle benzine 69 kuruş motorine ise 84 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

04 Mart 2022 Cuma 16:24
Akaryakıt bir büyük zam daha geliyor!

Akaryakıt zamlarının ardı arkası kesilmiyor. Akaryakıt sektörü temsilcilerinden edinilen bilgiye göre bu gece bir zam daha geliyor. Benzine 69, motorine de 84 kuruş zam geliyor. Hükümete KDV indirimi baskısı giderek artıyor. EPGİS mazot, benzin ve LPG'deki KDV oranının yüzde 1'e indirilmesini önerdi. Henüz iktidardan bu yönde bir açıklama gelmedi.

ÜST ÜSTE ZAM!

Akaryakıt ürünlerine bu hafta neredeyse her gün zam geldi. 3 Mart'ta gelen zamla benzin 88 kuruş, motorine 1,51 TL zamlandı. 4 Mart günü bir büyük zam daha yapıldı. Benzine 53 kuruş, motorine 1,33 TL arttı. Böylece 2 günde benzinin litre fiyatına 1 lira 41 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 2 lira 84 kuruş zam gelmiş oldu.

EPGİS'TEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

4 Mart 2022 itibariyle benzinin litresi 18 liraya çıkarken mazot 19 lirayı aştı. Bunun üzerine EPGİS'ten hükümete çağrı geldi. Eğer iktidar kabul ederse benzin ve mazot 5 lira ucuzlayacak.

Akaryakıtta yüzde 18 olan KDV ile fiyatlar artıkça devletin tahsil ettiği rakamın da arttığını belirten EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, 5 lira indirim getirecek şu öneriyi yaptı:

"19 liraya ulaşan motorinin içerisinde 2 lira 52 kuruş ÖTV ve 2 lira 89 kuruşa varan KDV ile birim maliyette 1 litrede toplamda devlet, 5 lira 41 kuruş vergi almaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi adına KDV oranının yüzde 1 e düşürülmesini talep etmekteyiz..."

Kaynak: finans7.com

Anahtar Kelimeler:
AkaryakıtZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tacettin 2022-03-04 17:29:45

Şükürler olsun sonunda 20 oldu,suku kavuşturana kafayı yedik sonunda