banner388

Öğrencilerden Tübitak Bilim Fuarı

Tülay Başaran Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Öğrencilerden Tübitak Bilim Fuarı

Tülay Başaran Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

12 Mayıs 2016 Perşembe 18:56
Öğrencilerden Tübitak Bilim Fuarı

2 gün boyunca okul içerisinde sürecek bilim fuarında öğrenciler, hazırladıkları deneyler ve yaptıkları buluşları fuara katılan diğer öğrencilere tanıtacak. Birbirinden farklı icatların boy gösterdiği fuarın açılışına İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler de destek verdi.

Fuar hakkında bilgi veren Tülay Başaran Anadolu Lisesi Proje Sorumlusu İlker Etlik, “40 tane projemiz var. Bu projelerimiz TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında gerçekleşti. Projelerimizden 30 tanesi fizik projesi, 4 tanesi matematik, 1 tanesi edebiyat ve 5 tanesi de kimya dalındadır. Özellikle fizik projelerimizde şuana kadar yapılmayan robotik projelerdir. Bu projeler hazır olarak değil, yazılımından lehimlenmesine kadar bütün öğrencilerimiz kendileri yapmakta” açıklamalarında bulundu.
40 projenin bulunduğu fuar 2 gün boyunca açık kalacak.

Son Güncelleme: 12.05.2016 19:00
Anahtar Kelimeler:
SamsunTubitakFuar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.