banner388
banner390
banner410
banner408

AB ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortak Proje Gerçekleştirdi

Samsun Bafra Yeşilyazı Ortaokulu'nda “ Bariyerleri Yık, Yepyeni Kariyerlerle Başla ” projesinin tanıtımı yapıldı.

banner269

AB ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortak Proje Gerçekleştirdi

Samsun Bafra Yeşilyazı Ortaokulu'nda “ Bariyerleri Yık, Yepyeni Kariyerlerle Başla ” projesinin tanıtımı yapıldı.

03 Mayıs 2016 Salı 11:54
AB ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortak Proje Gerçekleştirdi

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ERASMUS+KA1 okul eğitimi personel hareketliliği programı kapsamında 2015 yılı başvurusunun yapıldığı ve 2016-2017 yıllarında uygulanacak olan “Break AlltheBarriers; Start FershCareers (Bariyerleri Yık; Yepyeni Kariyerlere Başla)” isimli projenin tanıtım programına Kaymakam Halis Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, daire müdürleri, okul müdürleri ve mahalle halkı katıldı.

‘’PROJE 2020 YILINA KADAR SÜRECEK ''

Proje hakkında bilgi veren Yeşilyazı Ortaokulu İngilizce öğretmeni Mustafa Yavuz, “ Projemizde okulumuz ile birlikte 4 iştirakçimiz daha bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla AB, AB Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı ve Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Ancak projelerin başvuru aşamasında sona erdirilmesi ve değerlendirme aşamalarından birinci derecede Türkiye Ulusal Ajansı sorumludur. Erasmus programı 2014 yılında başladı ve 2020 yılına kadar sürecek. 2015 yılında Türkiye Ulusal Ajansı’na bin 196 okul KA1 okul eğitimi hareketliliği programından hibe almak için başvurdu. Bu okullardan 88’i asil olarak, 477’si ise yedek olarak seçildi. Asil olarak kabul edilen ve bu kapsamda hareketlilik faaliyetlerine başta okul müdürü, müdür yardımcısı, İngilizce öğretmeni, Türkçe öğretmenleri, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve beden eğitimi öğretmenleri katılacaktır. Bu anlamda İngiltere, İrlanda, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Estonya ve İspanya ülkelerinde gerçekleşecektir ” dedi.

'' PROJE DİĞER OKULLARIMIZA ÖRNEK OLUYOR ''

İngilizce öğretmeni Yavuz’un bilgilendirme konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiir ve koroyla mini konser verildi. Yeşilyazı Ortaokulu halk oyunları gösterisi ise büyük beğeni aldı.Yeşilyazı Ortaokulu’nda Kaymakamı Arslan tarafından ayrıca kütüphane, test odası ve fotokopi odasının açılışları yapıldı. Kaymakam Arslan yaptığı konuşmada, “ Yeşilyazı Mahallesi ovanın denize en yakın bir yeridir. Bu mahalle paylaşmayı ve bölüşmeyi bildiği için, başarısını paylaştığı için Bafra’mızın diğer okullarına örnek teşkil etmesiyle birlikte, bu güzel projeyi kim düşündüyse, kim hayata koyduysa ve kim devam ettiriyorsa yürekten tebrik ediyorum. Bu okul mahalleler arasında kırsal alanlara çok önemli ivme kazanmıştır ” diye konuştu.

     

Son Güncelleme: 03.05.2016 11:59
Anahtar Kelimeler:
BafraEğitimProjeErasmus
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.