banner388

Yunanistan Mültecileri Tahliye Ediyor

Yunan polisi, Makedonya sınırında bulunan İdomeni kampındaki 8 bin kadar mülteciyi tahliye etmek üzere operasyon başlattı.

Yunanistan Mültecileri Tahliye Ediyor

Yunan polisi, Makedonya sınırında bulunan İdomeni kampındaki 8 bin kadar mülteciyi tahliye etmek üzere operasyon başlattı.

24 Mayıs 2016 Salı 10:27
Yunanistan Mültecileri Tahliye Ediyor

Yunanistan, Makedonya sınırı yakınların bulunan İdomeni kampındaki mültecileri tahliye ediyor. Yunan polisi, sabahın erken saatlerinde kampın bulunmuş olduğu bölgeye gelerek tahliye operasyonunu başlattı. Görgü tanıkları, çok sayıda polis aracı ve otobüs mültecileri tesislere göndermek için kampa getirildiğini ifade etti. Olası bir arbedeyi önlemek üzere çok sayıda çevik kuvvet polisinin de bölgede hazır bulunduğu belirtildi. Çoğunlukla iç savaşın yaşanmış olduğu Suriye, Afganistan ve Irak’tan gelmiş olan mülteciler oldukça kötü koşullarda yaşamalarına rağmen kampı terk etmek istemiyor. Mültecilerin büyük bir kısmı Yunan yetkililerin kendilerini sınırdan daha uzağa yerleştirmek istediğini belirterek, ülkenin çeşitli bölgelerinde inşa edilmiş olan tesislerde konaklamayı reddediyor. Yunan polisi tahliye operasyonunu 10 gün içinde tamamlamayı planlıyor.
Hükümet sözcüsü olan Giorgos Kyritsis, tüm mültecilerin tahliye edileceğini kaydederek, İdomeni kampının varlığının devam etmemesi gerektiğini ve bu tür yerlerin de yalnızca kaçakçıların çıkarına olacağını ifade etti.Kyritsis, mültecilerin büyük bir kısmının da Selanik yakınlarındaki yeni kamplara yerleştirileceğini bildirdi. Polis ise dün yaptığı açıklamada, mültecilerin kamptan tahliye edilmesi işlemine demiryolu hattını kapatan 2 bin mültecinin tahliye edilmesiyle başlanacağını açıkladı.
Geçtiğimiz hafta Yunan basınında İdomeni kampı ile ilgili bazı iddialara yer verilmişti. Organize suç örgütlerinin faaliyet gösterdiği, Kuzey Afrika kökenli bazı kişilerin ise kampta uyuşturucu sattığı, insan kaçakçılarının kampta faaliyet ileri sürülmüştü.Makedonya, mülteci ve göçmenlerin ülkeye geçişte kullanmış oldukları Yunanistan sınırını Ocak ayında kapatmıştı. Makedonya’nın bu kararının ardından Avrupa’ya gitmek isteyen binlerce mülteci Yunanistan’da kalmıştı. İdomeni kampı ise Makedonya’nın sınırı kapatması üzerine Yunanistan’da mahsur kalan 8 bin mülteci için Şubat ayında oluşturulmuştu.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 14:58
Anahtar Kelimeler:
MülteciPolisTahliyeKamp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.