banner388

Fransa'da 1 Mayıs Olayları

Fransa’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına geçtiğimiz yıllara oranla ilgi çok düşük kaldı.

Fransa'da 1 Mayıs Olayları

Fransa’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına geçtiğimiz yıllara oranla ilgi çok düşük kaldı.

01 Mayıs 2016 Pazar 18:55
Fransa'da 1 Mayıs Olayları

Fransa’da işçi sendikaları ile sivil toplum kuruluşlarının tüm çağrılarına karşılık 1 Mayıs kutlamalarının bu sene beklenilen ilgiyi görmediği dikkat çekti. 
Hükümetin çıkarmak istediği yeni çalışma yasası nedeniyle 'Paris Ayakta' adı altında tertiplenen gece eylemlerinde öğrenci ve bazı militanların polisle karşı karşıya kalmaları ve 1 Mayıs kutlamalarında da buna benzer olayların çıkma ihtimaline karşılık çoğu kişinin 1 Mayıs'ta pikniğe gitmeyi tercih ettiği öğrenildi.

Başkent Paris’te gerçekleşen 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüşü için polis, yürüyüş güzergahında olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. Alana gelenler üst aramasından geçirilerek içeriye alınırken, kortejin geçeceği sokak ve caddelerin kesiştiği bölgelerde de geniş güvenlik önlemi alındı. Gösteriye katılan bazı maskeli şahısların "Bizi gazla polis" sloganı atarak polisi sözlü bir şekilde taciz ettikleri görüldü. Durumu gören çevredeki bazı vatandaşların kortejden ayrılarak evlerine döndükleri fark edilirken, sendikalar da kortej güvenliğini sağlamak için büyük özen gösterdi. 1 Mayıs İşçi Bayramı gösterilerine Paris’teki Türk sol örgütleri ise Bastille meydanında köfte pişirip satış yaptı ve bazı örgütler de davul zurna eşliğinde halay çekerek gösteriye katkıda bulundu. 


 

Son Güncelleme: 15.05.2016 11:18
Anahtar Kelimeler:
Polis1 MayısFransaOlay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.