banner388
banner390
banner410
banner408

DEAŞ Lideri Öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, DAEŞ’ın Lider Kadrosunda Bulunan Ebu Vahib’in Hava Saldırında Öldürüldüğünü Açıkladı

banner269

DEAŞ Lideri Öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, DAEŞ’ın Lider Kadrosunda Bulunan Ebu Vahib’in Hava Saldırında Öldürüldüğünü Açıkladı

10 Mayıs 2016 Salı 11:32
DEAŞ Lideri Öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, koalisyon tarafından 6 Mayıs tarihinde düzenlenen hava saldırılarında terör örgütü DAEŞ’ın Irak’taki lider kadrosunda bulunmuş olan ve Şahir Vahib adıy ile bilinen Ebu Vahib’in öldürüldüğünü açıkladı. Pentagon tarafından belirtilen açıklamada, örgütün infaz görüntülerinde de bulunan Ebu Vahib’in Anbar ilinin Rutba kasabası yakınlarında öldürüldüğü bildirildi.

PETER COOK AÇIKLAMA YAPTI

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, hava saldırılarında hedef olarak alınan Ebu Vahib’in El Kaide’nin eski bir üyesi olduğunu belirterek Vahib’in sadece Anbar’daki başkanlığının değil, DAEŞ içindeki başkanlığını incelediklerini kaydetti. Ebu Vahib’in öldürülmesinin önemli bir adım olduğunu ifade eden Cook, hava saldırısının gerçekleştirildiği esnada Ebu Havib’in bir araç içinde bulunmuş olduğunu açıkladı. Pentagon sözcüsü, saldırılarda Ebu Vahib ile birlilte DAEŞ’ın 3 militanının da öldürüldüğünü belirtti. Şubat ayında da ABD Özel Harekat Kuvveti tarafından düzenlenen operasyonlarda örgütün kimyasal silah uzmanı olarak görev yapığı bilinen Süleyman Davud El Bakkar yakalanmıştı.
 
 
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 13:24
Anahtar Kelimeler:
TerörörgütInfazLider
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.