banner388
banner390
banner410

Yaşayan her şey geçip giden zamanla birlikte sağlık kalitesini yitirir. Buna cilt sağlığımız ve cilt kalitemiz de  dahildir. Cildi güçlü ve esnek kılan,  kolajen ve elastin lifler parçalanarak azaldığından cildin bu özellikleri zayıflar. Cildin sağlıklı halini sağlayan ve yaşam faaliyetlerini sürdüren tüm yapı elemanları da aynı akıbete uğrar. Mikro ortamda meydana gelen bu değişim gözümüze, ciltte matlaşma, kuruma, gevşeme ve sarkma olarak yansır. Cilde dokunduğunuzda  ise sert ,  kabalaşmış bir temas yaşarsınız. Bozulma başlamadan dermal dokuları desteklemek, hasarı geciktirir, şiddetini ise her halükarda azaltır. Bu desteğin en iyi yolu yaşlanmayı engelleyici yaklaşımlardan geçer.  Ancak bazen , hasar çoktan oluşmuş ve bulunduğu yerden size göz kırpıyordur! Her bir  hücremizin özü DNA’ dır. DNA’sı yani protein yapıdaki çekirdeği yıpranan hücre kalitesini yitirir. Yaşam faaliyeti görevini, layığı ile yerine getiremez. 

Bu durumda DNA yapılandırması yapmak,  antioksidan etki oluşturmak ve  foto-yaşlanmaya  bağlı hücre değişimlerini onarıcı bir yaklaşım izlemek gerekir. Günümüzde bunun için üretimi sağlanmış insan vücudu ile uyumlu molekül somon balığı dna sıdır.

İnsan DNA'sına çok benzeyen moleküler yapısı ile somon DNA uygulaması, yıpranmış hücrenin iyi bir destek metodudur.  Somon balığı sütünden elde edilen somon DNA, insan DNA’sına neredeyse birebir benzeyen kaliteli bir proteindir.   Bu nedenle  dokuya  uygulandığında, uygulandığı bölgedeki  hücre kapasitesini artıran bir karaktere sahiptir. Bölgenin kanlanmasının artması, dokunun sıkılaşması ve antioksidan mekanizmalar çalıştırılarak yenilenmesi / gençleşmesi ,somon dna molekülünün diğer olumlu etkileridir. Somon DNA / Gençlik Aşısı uygulama detaylarını paylaşacak olduğum bir sonraki köşe yazımızda buluşmak üzere … Esen kalın…

Dr Hülya Ettekin

Medikal Estetik

drhulyaettekin@gmail.com       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İntörn Begüm 2017-06-19 17:37:28

Hülya hanım ; nasıl medikal estetik uzmanı oldunuz ? Ben de bu branşı istiyorum. Bilgi verir misiniz lütfen ?