banner388

Google, Apple'ı Tahtından mı Ediyor?

Dünyanın Halka Açık En Değerli Firması Olan Apple Bu Unvanını Google’a Kaptırabilir

Google, Apple'ı Tahtından mı Ediyor?

Dünyanın Halka Açık En Değerli Firması Olan Apple Bu Unvanını Google’a Kaptırabilir

02 Mayıs 2016 Pazartesi 14:08
Google,  Apple'ı Tahtından mı Ediyor?
PİYASA DEĞERİ 69 MİLYAR DOLAR AZALDI

Apple'ın açıkladığı mali sonuçlar hisselerinin 1 haftada yüzde 12 düşmesine sebep oldu. Piyasa değeri ise tam 69 milyar dolar azaldı.

NİSAN AYI KÖTÜ GEÇTİ
 
Nisanın son haftası teknoloji devi Apple için kabus gibi geçti. Firmanın piyasa değeri 5 günde 69 milyar dolar azalarak 507 milyar dolara geriledi. Salı akşamı 2016 Ocak-Mart dönemi mali sonuçlarını açıklayan firma 13 yıl sonra ilk kez gelir kaybı yaşadı. Apple’ın gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 azalarak 50.6 milyar dolara geriledi. Sonucun açıklamasının hemen ardından hisselerde yüzde 8’i bulan kayıplar yaşandı.
Öte yandan bu düşüş Appleın dünyanın en değerli şirketi olma unvanını da tehlikeye soktu.

GOOGLE APPLE'I TAHTINDAN EDEBİLİR

Cuma kapanış itibarıyla Apple 507, Google’ın çatı şirketi Alphabet ise 484 milyar dolarlık değere sahip olarak haftayı kapattı. Yani Apple hisseleri düşmese bile Alphabet’teki yüzde 5’lik bir yükseliş dünyanın en değerli şirketini yerinden edebilir. Yurt dışında birçok uzman Apple’daki satış dalgasının devam edeceğini belirtiyor. Bu öngörü gerçekleşirse Apple birkaç gün içinde tahtından olabilir.
Son Güncelleme: 02.05.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.