Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Dr. Ahmet Karkucak, son günlerde devlet ciddiyetini ve vakarını zedeleyen görüntülerin, davetlerin ve törenlerin peş peşe kamuoyuna yansımasına sert tepki gösterdi. Karkucak, “Bir tarafta ‘Apo asılsın’dan ‘Apo nasılsın’a evrilen vahim bir ciddiyet kaybı, diğer tarafta Papa’nın haçlı savaşlarının başlatıldığı gün yaptığı ayin ve Talael Bedru ilahisi… Bir başka tarafta ise Cizre’de devlet protokolünün hiçe sayıldığı keyfi bir sempozyum… Ne oluyor ve nereye gidiyoruz? Bu tabloyu milletin gözünün içine bakarak izah etmek hükümetin görevidir” dedi.

Dr. Karkucak, açıklamasında Şırnak’ta Mesud Barzani’nin misafir edilmesine de değinerek, şunları söyledi:

“Misafirperver milletimizin asaletidir elbette ‘hoş geldin’ demek. Ama devletimizin çizgisini, protokolünü ve vakarını kimseye çiğnetmeyiz.”

Barzani’nin bugün ne Kuzey Irak yönetiminde ne de Irak Merkezi Hükümeti’nde resmî bir görevi olmadığını hatırlatan Karkucak, “Bu nedenle gösterilecek muamele en fazla eski bir devlet adamına gösterilecek seviyede olur; fazlası devlet ciddiyetini zedeler” şeklinde konuştu.

“Yabancı Silahlı Unsurların Türk Toprağında Dolaştığı Görüntüler Skandaldır”

Ziyaret sırasında yabancı silahlı unsurların uzun namlulu silahlarla görüntülenmesine dikkat çeken Dr. Ahmet Karkucak, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Kendi topraklarımızda yabancı kişilerin askeri üniforma ve uzun namlulu silahlarla dolaşması görüntülere yansımıştır. Bu ülkede yeni doğan bebekler ölür, Sağlık Bakanı istifa etmez… Otelde 76 kişi yanarak ölür, Turizm Bakanı istifa etmez… Devleti hiçe sayan sözde ‘Kürdistan askeri’ ülkede cirit atar yine kimse istifa etmez. Bu tablo devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz.”

“Bu Görüntülerin Sorumlusu Kim? Millet Açıklama Bekliyor”

Dr. Karkucak, kamuoyu adına peş peşe sorular yöneltti:

“Sorumlusu kim peki bu görüntülerin?
Vali mi? İçişleri Bakanlığı mı?”

“Valiliğin bu olaydan haberi yok muydu?”

“Varsa Vali bu konuyu İçişleri Bakanlığına sordu mu?”

Vücudu köpek tarafından parçalanan Yunus enfeksiyonu atlattı, kolunu rahatça kullanmaya başladı
Vücudu köpek tarafından parçalanan Yunus enfeksiyonu atlattı, kolunu rahatça kullanmaya başladı
İçeriği Görüntüle

“Bu hata nasıl oluştu?”

Açıklamada, ziyarette bulunan üst düzey yöneticiler de eleştirildi:

“Peki o protokolde bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı, Vali, Rektör, Kaymakam, Emniyet Müdürü, Komutan ve diğer üst düzey kamu görevlileri hakkında işlem yapılacak mı? Rektörün kamusal alanda Kürtçe konuşması… Resmî dil Kürtçe oldu da haberimiz mi yok?”

“Uzun Namlulu Silah Getirilmesi Diplomatik Skandaldır”

Karkucak, Cizre’de Barzani’nin korumalarının taşıdığı uzun namlulu silahlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Yabancı bir ülkenin koruma görevlisi ancak diplomatik yollarla, önceden bildirilmiş tabancasını getirebilir. Ancak makinalı tabanca ya da uzun namlulu silah getiremezler. Bu görüntüler tam bir skandaldır.”

“Bu Soruların Tümü Millet Adına Cevap Bekliyor”

Açıklamasının sonunda Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Dr. Ahmet Karkucak, konunun takipçisi olacaklarını vurgulayarak sözlerini tamamladı:

“Bu soruların tümü millet adına cevap beklemektedir. Sessiz kalmak bu tabloyu kabul etmektir.”