banner388

Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız.

Bu sözü kim söylemiş? Merak edenler araştırsın, kim söylediğini bilenlerde üzerinde düşünsün. İnsanlık âleminin içinde yaşadığı durumla ilişkilendirsin.

Dünyayı yaşanmaz hâle getirenler kimler?

Ördükleri çorabın içinde kendilerinin de olduğunu unutanlar! Bu sarmaldan kurtulma çabası verirken, dünyadan en büyük payı almak için canını ortaya koyanlar.

Bunlar, kendi elleriyle kendilerini tehlikeye atanlar.

Öyle ki, bu dünyadan başka dünyası olmayanlar.

Bunlar, neyin çilesini çekiyor ve mücadelesini veriyorlar?

Dünyayı yaşanmaz hâle getiriyorlar.

Oysa, öldükten sonra senin için hiç bir şey ifade etmeyecek olan kazanımlara değer mi bu dünya hayatı?

Lütfen burada bir durun ve düşünün!

Nefis, olanca gücüyle aklı da yanına alıp bu dünya için çalışıyor.

Ruh ise, ölümden sonrasına yatırım yapıyor.

Dikkat edin, nefsin kontrolünde olanlar, inkârın da ve isyanın da zirvelerde dolaşıyorlar. Heva ve hevesleri için, insanlığa dünyayı yaşanmaz hâle getirmeye çalışıyorlar.

Sonuçta istemeyerek, bu dünya özlemiyle ölüp gidiyorlar.

Ama gariptir, nasıl olsa benim öbür dünyam yok, mücadeleyi bırakıp şöyle bir kenara çekilip yeyip-içip keyfime bakayım diyemiyorlar.

Bir çoğu insanlara zulmediyor daha çok isyan ve tuğyanlarını arttırıyorlar.

Kendi elleriyle kendilerini tehlikeye atanlar ve başkalarına da bu dünyayı yaşanmaz hâle getirenler, her ne kadar inkâr da ve isyanda olsalar da,

inkâr ve isyan ettikleri âlemden tam manasıyla kopamamanın işaret ve izlerini hayatlarından izhar edip yansıtıyorlar.

Oy sa, onlara göre ölümle her şey bitti ise, vasiyete, nasihata ve tembihlere ne gerek var? Sana faydası ve zararı olmayacak, senin için hiç bir şey ifade etmeyen ölümünden sonrası için, konuşman bile abes değil mi? Sana lânet etseler veya rahmet etseler hiç bir anlamı yok ki!

Öyle değil mi?

Ama, öyle değil demek ki, ölümünden sonrası için de düşünüyorsan ve kendini bir takım şeyler için sorumlu hissediyorsan bunun bir anlamı

vardır. Bu anlamın da bir amacı olması gerekir, işte ruhta bunun hatırlatıcısıdır.

Kişiyi mutlaka bir taraftan o gerçeğe çeker ve akleden kalplere sinyallerini verir. Evet, imtihan için geldiğimiz bu dünyayı kendimize yaşanmaz hâle

getirmeyelim.

Getirmeye çalışanlara da fırsat vermeyelim ve yardımcı olmayalım.

Her ne şekilde olursa olsun duyduğumuzda gördüğümüzde ve hissettiğimizde elimizden geleni makul ölçüler içinde ve yasalar çerçevesinde mani olmaya çalışalım.

Bana ne demeyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.