banner388

PTT Maillerine Dikkat

Telefon Dolandırıcılığı Yerini Mail Dolandırıcılığına Bıraktı

PTT Maillerine Dikkat

Telefon Dolandırıcılığı Yerini Mail Dolandırıcılığına Bıraktı

14 Mayıs 2016 Cumartesi 10:00
PTT Maillerine Dikkat

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan vatandaşları, savcı veya polis gibi arayan telefon dolandırıcılarına ise bir yenisi eklendi.  Mail dolandırıcıları PTT Kargo’nun mail adresinden kargo takip numarası ile ‘Kargonuz teslim edilememiştir’ başlığı adı altında mail atarak vatandaşların adres bilgilerini güncelledikten sonra kargolarını alabilmeleri için ‘PTT Adres Değişikliği Form'larını doldurmalarını istiyor. Kargonun 15 gün içinde alınmaması halinde ise fazladan her gün için 25 lira tazminat talep edileceğini vurgulayan dolandırıcılar, link vasıtası ile vatandaşları form doldurmaya zorluyor. Sahte PTT adresine yönlenen linke tıklanması halinde bilgisayara bulaşan virüs, kredi kartı, özel bilgiler gibi pek çok veriyi dolandırıcılara aktarıyor.
Bursa’da kendisine gelen PTT mailini açtığını ifade eden Cüneyt Ok, “Yaptığımız iş gereği PTT ile çalışmalarımız oluyordu. Mail adresimize gelen mailinde kurumdan geldiğini düşünerek açtık ve istenilen linke tıkladık. Daha sonra bilgisayarda bulunan tüm klasörlerimizin belgelerimizin şifrelendiğini fark ettik. Masa üzerindeki bir klasör içerisinde ise bize para yatırmamız gerektiği yazıyor. Şifreledikleri dosyaları açmak için bizden 900 lira istediler. Bir başka arkadaşımızdan ise 2 bin 500 lira istemişler. Oda yatırmış ama dosyalarını açmamışlar. 10 bin lira daha istemişler. Polise şikayet etmiş ama bir sonuç alınamayacağını öğrenmiş” diye konuştu.
Kurumların amblemleri kullanılarak açılan sahte mail adreslerinden gönderilmiş olan dosyalardaki virüslerin bilgisayarları ele geçirdiğini belirten PTT yetkilileri, PTT tarafından gönderilmiş gibi gösterilen sahte maillere kimsenin itimat etmemesi gerektiğini söyledi.
 

Son Güncelleme: 09.06.2016 17:55
Anahtar Kelimeler:
MailDolandırıcıPtt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.