banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Sokak Ortasında İnfaz! Şüpheliler Yargılanıyor

Samsun’da yaklaşık 4 ay önce 16 yaşındaki Sami Ergün isimli gencin başından vurulmasıyla ilgili gözaltına alınan Ö.D. (18) ile H.S. (19), hakim karşısına çıktı.

banner269

Samsun'da Sokak Ortasında İnfaz! Şüpheliler Yargılanıyor

Samsun’da yaklaşık 4 ay önce 16 yaşındaki Sami Ergün isimli gencin başından vurulmasıyla ilgili gözaltına alınan Ö.D. (18) ile H.S. (19), hakim karşısına çıktı.

29 Mart 2017 Çarşamba 16:32
Samsun'da Sokak Ortasında İnfaz! Şüpheliler Yargılanıyor

Samsun Haber - İlkadım’ın Adalet Mahallesinde 4 ay önce meydana gelen olayda, cinayetten 1 hafta önce iki grup arasında çıkan kavgada Sami Ergün'ün bulunduğu gruptakiler, çıkan kavgada Ö.D. bıçakla yaraladı. Bıçakla yaralanan Ö.D. iyileşmesinin ardından olay günü arkadaşı H.S.M. ile motosikletle giderken Sami Ergün’ü gördü. Ö.D. park içerisinde oturan Ergün’e iki el ateş ederek olay yerinde kaçtı. Silahla saldırı sonucu başına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Sami Ergün çevredekiler tarafından özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Yakalanan iki şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞİNCE ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Yaşanan olayın ardından 10 gün sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen Sami Ergün'ün ailesi çocuklarının karaciğeri, 2 böbreğini ve 2 korneasını bağışladı. Bağışlanan organlar Samsun ve Erzurum'daki hastalara nakledildi.

Samsun 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' ve 'suça iştirak' suçundan haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Ö.D. ve H.S.M.'nin yargılanmalarına bugün başlandı.

TABANCA KAZAYLA ATEŞ ALDI

Mahkeme heyetine ifade veren ve olayda tabancayı kullandığı öne sürülen Ö.D., "Kavgada beni bıçakladı. Hastanede yatarken cep teleonumdan arayıp şikayetçi olursam beni öldüreceğini söyledi. Korktuğum için şikayetçi olamadım. Olay günü H.S., ile buluştuk. Ehliyetim olmadığı için motosikletimi H.S., kullanıyordu. Ben de arkasına bindim. Yavaş gittiğimiz sırada beni gören Sami, koşmaya başladı ve yanımıza geldi. Elini beline atınca ben de üzerimdeki ruhsatsız tabancayı çıkartıp korkutmak için havaya 1 el ateş ettim. O sırada motosiklet yan yatınca elimdeki tabanca kazayla ateş aldı. Öldürmek kastım yoktu" dedi. Diğer sanık ise avukatının mazeret verip duruşmaya katılmaması üzerine, "Avukatım geldiğinde savunma yapacağım. Daha önceki ifadelerim geçerlidir" diye konuştu.

Ölen çocuğunun organlarını bağışlayarak 5 kişiye hayat veren baba Süleyman Ergün ise iki sanıktan da şikayetçi olduğunu ve en ağır biçimde cezalandırılmalarını istedi.

Sanık ve tanık ifadelerinin tamamlayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Son Güncelleme: 30.03.2017 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kara 2017-03-29 17:50:11

Devlet afetme

Avatar
ayhan kaya 2017-03-29 19:50:19

gençlerimize sahip çıkamıyoruz.gençler spor yaparsa ,sosyal etkinliklere katılırsa bu olaylar azalır. o yaştakilerde silah nasıl oluyor?