banner388

Erkeklerin ömrü 10 yıl uzayacak

Uzmanlar erkeklerin ömrünü 10 yıl daha uzatabilecek bir büyüme hormonu keşfetti.

Erkeklerin ömrü 10 yıl uzayacak

Uzmanlar erkeklerin ömrünü 10 yıl daha uzatabilecek bir büyüme hormonu keşfetti.

23 Haziran 2017 Cuma 19:32
Erkeklerin ömrü 10 yıl uzayacak

Bir genetik uzman ekipi erkeklerin ömrünü 10 yıl daha uzatabilecek bir genetik mutasyon keşfettiler. Fakat kadınlar için henüz böyle bir olay sözkonusu değil...

ERKEKLERİN ÖMRÜ 10 YIL UZAYACAK

Birçok bilim adamı yaşlanmayı bir hastalık olarak kabul ediyor. Bu amaç doğrultusunda son yıllarda araştırmaların sayısı arttı.Yakın zamanda bir araştırma ekibi erkeklerin ömrünü uzatabilecek bir keşifte bulundu.

Science Advances dergisinde yayınlanan araştırmada, uzmanlar erkeklere özgü etkileri bulunan bir genetik mutasyonun bulunduğunu keşfetti. 

ARAŞTIRMA KADINLAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Kesin bir açıklığa kavuşmayan bu araştırmaya göre, bir büyüme hormonu reseptöründen (d3-GHR) birkaç baz çiftinin silinmesi, bir insanın ömrüne ortalama 10 yıl daha uzatabilir. Araştırmacılar , dört farklı popülasyondan 841 genin yaşam süresini uzatan genlerin incelenmesinde, d3-GHR'nin iki kopyasının erkeklerle birlikte daha yaygın hale geldiğini keşfetti; kadınlar için değil.

Kaynak:Milliyet

Son Güncelleme: 23.06.2017 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.