Bakanlığa bağlı ekipler, 8 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi, 81 ilde kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Ankara'da da bir kırtasiyeye giden ekipler, "güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans" ilkesi kapsamında fiyat etiketi ile ürün güvenliği kontrolleri yaptı.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, başta öğrencilerin sıklıkla kullandığı kalem, silgi, defter ve çanta gibi ürünlerin etiketini inceledi. Ayrıca etiket ve kasa fiyatlarında farklılık olup olmadığı ekipler tarafından kontrol edildi.

Uygunsuz ürünler için ceza

Ticaret Bakanlığı ekiplerince, planlama kapsamında fiyat, menşe, fiyat değişim tarihini kontrol ettiklerini bildirdi. Ürün Türkiye'de üretildiyse yerli üretim logosunun olup olmadığını incelediklerini belirten ekipler, kriterleri karşılamayan ve kurallara aykırı ürün tespitinde tutanak tutulduğunu ve Bakanlık tarafından ürün başına ceza uygulandığını ifade etti.

Op. Dr. İdris Kıvanç Cavıldak bilgilendirdi: "Sünnetin enfeksiyonsuz iyileşmesi için ara tatil en uygun zamanlardan biri
Op. Dr. İdris Kıvanç Cavıldak bilgilendirdi: "Sünnetin enfeksiyonsuz iyileşmesi için ara tatil en uygun zamanlardan biri
İçeriği Görüntüle

Bakanlık ekipleri, denetimlerine artırarak devam edecek.