banner388

Samsun'a Sporda Yeni Bir Bakış ve Yeni Soluk 

Dünya'da son yılların gözde olimpik spor branşlarından biri olan TRİATLON Samsun'da güçlü bir şekilde icra edilebilecek. Bir süredir hazırlıklarının yapıldığı ve geçen sene Ordu Triatlonu'na katılarak, bu süreci hızlandıran Samsun Sportif Yaşam Akademisi Gençlik ve Spor Kulübü Spor Koordinatörü Kaan Aydıngül, Triatlon'un Samsun'umuza yeni bir soluk getireceğini ifade etti. 

Samsun'a Sporda Yeni Bir Bakış ve Yeni Soluk 

Dünya'da son yılların gözde olimpik spor branşlarından biri olan TRİATLON Samsun'da güçlü bir şekilde icra edilebilecek. Bir süredir hazırlıklarının yapıldığı ve geçen sene Ordu Triatlonu'na katılarak, bu süreci hızlandıran Samsun Sportif Yaşam Akademisi Gençlik ve Spor Kulübü Spor Koordinatörü Kaan Aydıngül, Triatlon'un Samsun'umuza yeni bir soluk getireceğini ifade etti. 

24 Şubat 2022 Perşembe 14:58
Samsun'a Sporda Yeni Bir Bakış ve Yeni Soluk 

Triatlon’a her geçen gün ilginin arttığını ve Samsun’un bir spor şehri olduğunu vurgulayan Samsun Sportif Yaşam Akademisi Gençlik ve Spor Kulübü Spor Koordinatörü Kaan Aydıngül konuya dair yaptığı açıklamada şu sözlere değindi:

“ZOR ANCAK ZEVKLİ BİR BRANŞ"

Spor Kenti olan ve sporcu potansiyeli olarak yüksek bir seviyede olan Samsun'dan iyi triatletler yetişebileceği görüşündeyim. Her yaşın bu branşı yapabilmesi ve doğa ile gerçek bir mücadeleyi içeren bu branş Yüzme, Bisiklet ve Koşu disiplinlerinin bir arada yapılmasından oluşan gayet zor ancak bir o kadar zevkli olimpik bir branştır. Triatlon, Yunancadan gelmekte ve üçlü spor anlamını taşımaktadır. 

Bugün Avrupa Kıtası’nda, Futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip olan spor Triatlon’dur. Bireysel bir spor olduğu göze alınırsa bu rakamın ne denli önemli olduğu daha iyi anlaşılabilir.

TÜRKİYE’DE İLGİ ARTIYOR

Ülkemizde bilinirliliği ve popülaritesini gün geçtikçe arttırmaktadır. 7 yaşından itibaren bu spora başlangıç yapılabilmekte ancak her yaş grubu da rahatlıkla müsabakalara girebilmektedir. 

TRİATLON’U YAYMAK İÇİN KOLLAR SIVANDI

Türkiye Triatlon Federasyonu başkanı sayın Bayram Yalçınkaya'nın da iyi bir triatlon geçmişi olması ve Türkiye Triatlonu için ciddi emek vermiş olması da ayrı bir şans. Sayın Yalçınkaya'nın Triatlonu tüm ülkeye yayma çabası sonucu biz de Kulüp olarak bir süredir yakında takip etmekte ve antrenman sistemlerimizi Triatlona dönük yapmaya başlamış bulunmaktaydık. Geçen sene Ordu Triatlonunda da bu güzelliği birebir tadınca, bu branşı yaymak için kolları sıvadık. 

Yüzme, Koşu ve Bisiklet ile ilgilenen kişilerle özel çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca alt yapıdan çocuklarımızı performans testleri için hazırlamaya başladık. Havuz ve koşu antrenmanlarımızı tüm hafta boyunca yapıyoruz.

Sürekli vurguladığımız üzere Triatlon Olimpik bir branş ve 2024 Paris Olimpiyatları için daha önce TOHM'a giden iki sporcumuz şu anda olimpik proje kapsamında İspanya San Vicente'deki Alicante Üniversitesi'nde tecrübeli antrenörlerle çalışmaya başladı. Sayın Federasyon başkanımız bu sayıyı arttırmak için Triatlonu tüm ülkeye yayma çabası içerisinde. Olimpik sporcu sayımızı üst seviyeye çıkarmak için tüm Federasyon ve bizler uğraş veriyoruz. ”

GÜÇLÜ SPOR BRANŞLARI BİR ARADA

Yapı olarak geleneksel spor kulüplerinden farklı olan Samsun Sportif Yaşam Akademisi G.S.K farklı ancak güçlü spor branşlarını bünyesinde barındırıyor.

Şu anda Türkiye'den sayılı kişinin katıldığı Dünya Triatlon Federasyonu'nun "Kadın Triatletlere Antrenörlük" uluslararası eğitimine katılmaya hak kazandığını ifade eden Aydıngül aynı zamanda Triatlon’a gösterdikleri öneme değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Cinsiyet eşitliği, kadın ve kız çocuklarının her tür alanda eşitliğine inanan ve bunun için çaba sarf eden bir spor kulübü ve aynı zamanda da bir sivil toplum kuruluşuyuz. Başkanımızın bir kadın Beden Eğitimi Öğretmeni ve Sosyolog olması bize ayrı bir gurur ve yön veriyor. . 

ÇOCUKLAR AKTİF SPORDAN KOPUYOR

Velilerimizden veya bizden ücretsiz sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında Spor Danışmanlığı desteği alan ailelerden edindiğimiz, spor ile uğraşan çocukların, yeterli başarıyı yakalayamaması ve ilgiyi görmemesi dolayısıyla, çözüm aramak yerine, direkt sporu bırakmaları üzerine edindiğimiz ciddi veriler var. 

Bu da bizi üzüyor, lise çağına gelen ve aktif spor yapan çocuklarımız sınav süreçleri ile de spordan kopuyorlar. Sınav sürecinden sonra da geri kaldıklarını ve eski performanslarına ulaşamadıklarını düşünen bu çocuklar bu sefer de sporu tamamen bırakıyorlar. Tabii ki tek etken sınav süreci değil, başarıyı yakalayamama da bir etken. 

Geldiğimiz süreçte, tüm çocuklarımızı bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Sporu başarı odaklılıktan çıkarıp, sağlıklı ve doğru hayat için bir araç olarak da göstermeliyiz. Bu mentalitenin geçerliliğini özellikle Covid sürecinde test etmiş bulunduk. 

VELİLERE SESLENDİ 

Biz bu çocukları tekrar kazanmak istiyoruz. Burada velilere sesleniyoruz. Özellikle Triatlonu oluşturan Yüzme, Koşu ve Bisiklet branşlarında bu süreçte olan çocukları çok iyi değerlendirebileceğimizi düşünüyoruz.”

MART AYI SORUMLULUK FAALİYETLERİ 

Kulübün mart ayı sorumluluk faaliyetleri şu şekilde:

Detaylı bilgi ve iletişim için tıklayınız.

Son Güncelleme: 24.02.2022 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat KIRDI 2022-03-20 16:53:48

Merhaba
2018 yılıydı Samsun B. Ş belediyesinin katkısı ve teşviki ile Samsunda Türkiyenin ilk İronman (Full Mesafe)140.6 mil ) triatlonu düzenlenmişti. O yarışta ilk 3 te yer alan bir sporcu olarak Samsunda ana yolun kapanması nedeniyle Ar kullanıcılarından yediğimiz küfür ve su pet şişelerinin üzerimizi atılması bir karadenizli bu spora gönül vermiş biri olarak beni çok üzmüştü. Bu branş maşesef bu bölgede çok gerilerde Oysa birçok dalda spor yapmış biri olarak bedensel gelişim ve sağlıklı spor için sakatlanmaların önünde bir engel olarak çoklu branş vazgeçilemez. 100 yaşımda olsam son nefesime kadar bu sporu yapmayı sürdüreceğim. Bir çok kezde heryaş katagorisinde bu dalda ülkemi temsil etmek en teöwl hedefimdir. Güzel bir değerlendirme Syf