banner388

Mesut Özil Yandı

Bir grup gazeteci, uzun çalışmaları sonrasında aralarında Mesut Özil'in de olduğu çok önemli yıldızların ve kulüplerin yer aldığı bir vergi kaçırma sistemini ortaya çıkardılar.

Mesut Özil Yandı

Bir grup gazeteci, uzun çalışmaları sonrasında aralarında Mesut Özil'in de olduğu çok önemli yıldızların ve kulüplerin yer aldığı bir vergi kaçırma sistemini ortaya çıkardılar.

03 Aralık 2016 Cumartesi 12:42
Mesut Özil Yandı

L'Equipe, Der Spiegel ve El Mundo gibi gazetelerin muhabirleri yaptıkları uzun çalışmalar sonucunda önemli belgeler ulaştılar. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan belgelerle aralarında çok önemli yıldızların ve kulüplerin yer aldığı bir vergi kaçırma sistemi deşifre edilecek.

Bu belgelerle ilgili olarak ilk iddialar ortaya atılmaya başlandı bile ve belgelere göre, Ronaldo  "vergi cennetleri" olarak bilinen Karayip ülkelerinden Birleşik Krallık Virjin Adaları ve Avrupa ülkesi İsviçre'de kayıtlı şirketler üzerinden, İspanya devletinden toplamda 150 milyon euroluk vergi kaçırdı.

Ronaldo, menajeri Jorge Mendes tarafından organize edilen bu sistem ile ilk olarak 2009 - 2014 yılları arasında Birleşik Krallık Virjin Adaları'ndaki Tollin isimli şirket aracılığıyla 74.8 milyon avro; ikinci olarak ise imaj haklarını kapsayan 2015 - 2020 dönemi için ise 31 milyon avroluk vergi kaçırdı. Ronaldo'nun bu şekilde 150 milyona yakın vergi kaçırdığı iddialar arasında. Mendes'in bu sistemi sayesinde Jose Mourinho da, İsviçre'de bir Birleşik Krallık Virjin Adaları şirketine ait bir hesap aracılığıyla 12 milyon euro vergi kaçırdığı tespit edildi ve Almanya'da yayımlanan Der Spiegel gazetesine göre bu sistmele vergi kaçıran yıldızlar arasında Mesut Özil de var.

Son Güncelleme: 03.12.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.