banner388

Yeni Türkiye Yolunda!

Ekonomi Uzmanı Dr. Şeref Oğuz, "Yeni Türkiye, yeni yolda yeni ayakkabılarla yürümektir. Biz yeni yolda eski ayakkabılarla yürüyoruz. Eski ayakkabı, eski anayasadır, güvensizliktir” açıklamalarında bulundu.

Yeni Türkiye Yolunda!

Ekonomi Uzmanı Dr. Şeref Oğuz, "Yeni Türkiye, yeni yolda yeni ayakkabılarla yürümektir. Biz yeni yolda eski ayakkabılarla yürüyoruz. Eski ayakkabı, eski anayasadır, güvensizliktir” açıklamalarında bulundu.

22 Nisan 2016 Cuma 13:13
Yeni Türkiye Yolunda!
YENİ TÜRKİYE’YE YENİ ANAYASA

Canik Belediyesi’nin Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi'nin 6.'sı Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yeni Türkiye Yolunda Ekonomi konulu konferansta Samsunlularla buluşan Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Gazeteci-Yazar Dr. Şeref Oğuz, yaptığı konuşmalarda Yeni Türkiye'nin önemini anlattı. Gelecek yıllarda Samsun'un önemli bir şehir olma yolunda olduğunu sözlerine ekleyen Oğuz, " Bir şehrin geleceği yerel aktörlerin hedeflediği kenttir. Bu noktada Samsun kendine özgü yerel kapasitesini yeni üretim fonksiyonları üzerinden yeniden var etmek zorundadır. Canik'in vizyonunu uzun zamandır yakından izliyorum. " diye  konuştu.

TÜRKİYE'YE PİYANGO ÇIKTI

Canik Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle Yeni Türkiye'nin altını doldurmaya çalıştığını ve Yeni Türkiye için emek vererek farkını ortaya koyduğunu belirten Oğuz, " Türkiye çok farklı bir yerde duruyor. Baht dönencesi... Enerji koridorları artık Houston'da, Uzak Doğu'da, Çin'de, Pekin'de yapılmıyor, İstanbul'da yapılıyor. Bunun nedeni son yıllarda ülkenin jeopolitik öneminin bir anda artmış olması. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkenin 4 tarafı sorunlarla çevrili hale geldi. Türkiye son 5 yılı sürekli operasyonlar içerisinde geçirdi. Türkiye'nin elinden alınan büyümesini geri alma gayreti içerisindeyiz " şeklinde konuştu.

YENİ YOLDA ESKİ AYAKKABILARLA YÜRÜYORUZ

Türkiye’nin geldiği noktada artık eskisi gibi olmadığını belirten Oğuz, " Üreten bir ülkeyiz. Katma değeri fark ettik. İşbirliği ve iş bölümünü de fark ettik ama henüz bunu hayata geçirecek güveni oluşturamadık. Yeni Türkiye, yeni yolda yeni ayakkabılarla yürümektir.  Biz yeni yolda eski ayakkabılarla yürüyoruz. Eski ayakkabı, eski anayasadır, bu da güvensizliği çağrıştırır. Eski sistemimiz ve kurumlarımız en büyük sorunlarımız arasında. Yeni Türkiye’nin ilerleyememesindeki en büyük etken kendi coğrafyasında kendini koruma noktasında da yenilenmesidir. Artık kendi silahımızı üretiyoruz. Üniversitelerdeki nicelik sorununu çözdük. 200'e yakın üniversitemiz var. Ama nitelik sorununu çözemiyoruz. Yeni nesil daha donanımlı yetişiyor. Üniversitelerde akademik kariyer planları yapan gençlerimize 2 bin 500 lira para veriliyor. Bu da asistanıyla aynı para demek oluyor. Bu kabul edilir bir şey olmamalı gençlerimize daha fazla kaynak aktarmalıyız " ifadelerini kullandı.

GELECEK İÇİN YEREL KABİLİYET LAZIM​

Bir şehrin yaşayabilmesi için o şehrin tarihi ve kültürel mirasa sahip olması gerektiğini ifade eden Oğuz, şunları söyledi: " 32 milyar dolarınız varsa Nevada'da, çölün ortasında bir Las Vegas kurabilirsiniz ama bir Urfa'yı kurmak için Peygamberlere ve 13 bin yıla ihtiyacınız var. Bir Canik kurmak için binlerce yıla ihtiyacınız var. Dünyada gerçekleşecek yerel kalkınma için doğal kaynaklara ihtiyaç var. Ticaret yollarının üzerinde olmak en büyük avantajlardan biri. Samsun İpek Yolu'nun üzerinde bu anlamda avantajlı konumda. Demiryolu, havayolu, denizyolu ve karayolu var. Fakat tarih sahnesinde ülkeler rekabetinin yerini şehirler rekabetine bırakması için üçüncü önemli bir faktöre ihtiyaç var. O faktör de yerel kabiliyetler. Şehirler, yerel kabiliyetlerini yeni üretim fonksiyonları üzerinden var etmek zorundadır. Canik'in vizyonunu uzun zamandan beri yakından izliyorum. Bu bakımdan şanslı insanlarsınız."

BAŞKAN GENÇ'İ ZİYARET ETTİ

Konferans sonunda Dr. Şeref Oğuz'a Yeni Türkiye Yolunda Konferanslarına katkıda bulunması nedeniyle teşekkür ederek, adına dikilen fidanın sertifikasını ve Canik Belediyesi kurs merkezlerinde kadınlar tarafından perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti. Konferansa Başkan Osman Genç'in yanı sıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Oğuz konferans sonrasında Başkan Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Ay-yıldızlı hizmet binasının tasarımını oldukça başarılı bulan Genç, makam kapısının olmaması ve binanın teknolojik donanımı nedeniyle Başkan Genç'i tebrik etti. Canik Belediyesi kültür yayınlarının  Samsun'un tarihini ve güzelliklerini ortaya koyması bakımından çok önemli bir yerde olduğunu sözlerine ekledi.








 
Son Güncelleme: 22.04.2016 16:14
Anahtar Kelimeler:
Yeni Anayasaşeref Oğuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.