banner388

TBMM’de darbe atışması

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde TBMM sıralarında ‘darbe’ tartışması yaşandı.

TBMM’de darbe atışması

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde TBMM sıralarında ‘darbe’ tartışması yaşandı.

19 Aralık 2017 Salı 00:28
TBMM’de darbe atışması

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde TBMM sıralarında ‘darbe’ tartışması yaşandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün “Bugün gelinen yerde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz'da asıl darbeyi siz yaptınız” sözleri üzerine Avrupa Birliği Bakanı Çelik, "Bakın Avrupa'da birçok insanla muhatap oluyorum. 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle hükümet uygulamalarını eşit düzeyde ya da birbiriyle benzeştirerek ele alan bir cümleyi Türkiye'nin düşmanlarından bile duymadım.15 Temmuz darbesi, Türkiye'de sapık bir dini ideolojiyi hakim kılmak üzere asker elbisesi giymiş teröristlerin devleti, meşru hükümeti yıkma, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulunu öldürmek, hükümeti devirmek için ve bu milletin masum evlatlarına kast ederek insanları öldürdükleri, yaraladıkları, şehitler verdiğimiz alçak bir girişimdir. Bu cümle ile meşru hükümetin, seçilmiş hükümetin hiçbir faaliyetinin eşit düzeyde ya da yan yana zikredilmemesi gerekir. Darbe girişimi darbe girişimidir, hükümet hükümettir. 'Asıl darbeyi 20 Temmuz'da siz yaptınız' diyerek altına siyaseten tartışmalı bir takım argümanları sıralamak son derece yanlış bir tutumdur. 15 Temmuz'daki darbe girişimini hep beraber kınamalıyız. Sizin söylediğiniz cümlenin başı yalan olduğu için altını tartışmaya gerek yok. Meşru hükümetle darbeyi bir tutamazsınız. Meşru hükümetle darbeyi bir tutan kişinin bu Meclisin meşruiyetine de inancı yoktur. Siz Fetullahçıların kullandığı argümanı kullanıyorsunuz. Fetullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz darbe girişimiyle bu hükümetin uygulamalarını eşit tutuyor. Sizin yaptığınız iş, Fetullahçılarla aynı düzlemde durarak meşru hükümeti eleştirmektir" dedi.
Bakan Çelik, şunları kaydetti: “Doğru söylüyor diyenlerin hepsi 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle meşru hükümeti eşit teraziye koyan bir demokrasi algısına sahip. Biz buna demokrasi demiyoruz, biz buna hukuk devleti demiyoruz. Bunun adı 'darbecilik'tir. Türkiye Cumhuriyeti'nin seçimle gelmiş hükümetine 'darbe yaptı' derseniz, bunu da 15 Temmuz darbe girişimiyle eşitlerseniz bunu adı 'darbecililk'tir."

Anahtar Kelimeler:
ChpTbmmAkpDarbe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.