banner388

HDP'li 7 Bürokrata Hapis Cezası

HDP İl Eş eski Başkanı Cavit Uğur ve 6 il yöneticisi 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HDP'li 7 Bürokrata Hapis Cezası

HDP İl Eş eski Başkanı Cavit Uğur ve 6 il yöneticisi 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

01 Haziran 2016 Çarşamba 17:38
HDP'li 7 Bürokrata Hapis Cezası

HDP İzmir İl Teşkilatı, 23 Mayıs 2015’te Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı mitinge Syriza Partisi yöneticisi Yiannis Bournous katılıp konuşma yaptı. Bu olay üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na esasen "yabancıların toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap etmeleri için toplantının yapıldığı yerin en büyük mülki idare amirine 48 saat önceden bildirimde bulunulması gerekir" maddesi gereğince, aykırı olduğu düşüncesiyle HDP İzmir İl Eş eski Başkanı Cavit Uğur ve 6 il yöneticisi hakkında soruşturma başlatılmıştır.
Davanın açılmasıyla verilen karar duruşması İzmir 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Duruşma sonrası mahkeme heyeti, zanlılara 1 yıl hapis cezası verirken, duruşma hakimi ise cezayı 10 aya indirip ertelendi. HDP İzmir yöneticileri, temyize gideceklerini söyledi.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 11:20
Anahtar Kelimeler:
MahkemeHeyetHdpYönetici
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.