banner388

CHP Lideri Yumurtalı Saldırıyı Kınadı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesi defin töreninde şahsına yönelik yapılan yumurtalı eyleme ilişkin cevabını Antalya'dan verdi.

CHP Lideri Yumurtalı Saldırıyı Kınadı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesi defin töreninde şahsına yönelik yapılan yumurtalı eyleme ilişkin cevabını Antalya'dan verdi.

21 Mayıs 2016 Cumartesi 12:31
CHP Lideri Yumurtalı Saldırıyı Kınadı

Kılıçdaroğlu, "Yanlarına yumurta alıp şehit cenazesine katılmışlar. Şehitlere saygısızlık en büyük terör eylemidir. CHP'yi terörle bir göstermek isteyenler alçak, namussuz ve şerefsizdir" dedi.
Kılıçdaroğlu, Antalya'da bu sabah start veren 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısında dün Ankara'daki şehit cenazsinde meydana gelen yumurtalı saldırıya çok sert tepki gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Kocatepe'de düzenlenen şehit cenazesine katıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Namazımızı kılar, duamızı yapar, helalliğimizi veririz. Fırsat buldukça şehit evlerine ziyaretler düzenler aileleriyle konuşuruz ve dertlerine ortak oluruz. Dün katıldığım cenaze töreninde bir kişi, 'Sizin şehit cenazesinde ne işiniz var' diye haykırdı. Ardından protestolar birer birer gelmeye başladı. Evlerinde taziyede bulunduğum şehit yakınları siz meclistesiniz neden bu terör bitmiyor diye soruyorlar. Her evde bu soru gündeme geldi. Acı onların ocağına düşüyor.
Fakat dün farklı bir tablo yaşandı. Ceplerine yumurta doldurup şehit cenazesine gelmişler. Altını çiziyorum. Şehit cenazesine ceplerine yumurta koyup geliyorlar. Niçin şehidin cenazesini kılmak değil amaçları, şehidi kullanmak için geliyorlar ve yumurta fırlatıyorlar. Şehitlere saygısızlık en büyük terör eylemidir. Ankara’daki tüm savcılara açık ve net çağrışımda bulunuyorum. Bu teröristleri yakalamak ey savcı senin görevindir. Ey emniyet senin görevindir. Bu alçaklara hesabını sormak zorundasınız” dedi.
CHP’nin terör ve terör eylemleriyle bağlantısı bulunuyormuş algısının oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bunu halkın kafasına sokmayı amaçlıyorlar. Grupta gerekli açıklamaları söyledim, şimdi Antalya’dan söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisini terörle bir arada göstermeye çalışmak veya böyle bir çaba içerisine girenler açık ve net söylüyorum, namussuz insanlardır, alçak insanlardır, şerefsiz insanlardır. Böyle bir şerefsizliği yapıyorlar.
CHP çağdaş uygarlık için mücadele eden, hiç kimseyi düşüncesinden dolayı suçlamayan, hiç kimsenin inancına dokunmayan partidir. Hayatımın her döneminde mücadele ettim. Sanıyorlar ki iki yumurta atacağız, Kılıçdaroğlu bir daha gelmeyecek. İnadına geleceğim, inadına. Şehide, ibadete,ibadet yerine de saygısızlıkta bulundular. Böyle bir saygısızlık ilk kez oluyor. Bir de bunlar sözde müslüman diye geçiniyorlar. Sizin yakından uzaktan müslümanlıkla hiçbir ilginiz bulunmuyor. Şehidine saygı duymayan insan, müslüman olamaz, insan da olamaz. Bunların birer piyon olduğunu herkes biliyor. Arkasındaki alçaklara sesleniyorum, neden fareler gibi karanlıklara gizleniyorsunuz. Neden erkekçe adam gibi karşıma çıkmıyorsunuz, birer birer de değil istiyorsanız topunuz da gelin. Böyle bir rezalet olabilir mi? Saklanacaksın piyon kullanacaksın.” 
 
 

Son Güncelleme: 21.05.2016 12:44
Anahtar Kelimeler:
şehitCenazeChpYumurta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.