Yangın, saat 14.00 sıralarında Atakum ilçesi Çatmaoluk Mahallesi'nde meydana geldi. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yaklaşık 30 dönümlük buğday ekili alan alevlere teslim oldu.

A W499152 10 775X800

Dumanları gören vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce vatandaşlar, traktör ve kepçelerle ekinleri ormanlık alanın önünden itibaren biçerek yangının ilerlemesini önlemeye çalıştı.

A W499152 13 619X800

İtfaiye ekiplerin de gelmesiyle birlikte alevlerin ormana ulaşmaması için yoğun mücadele verildi. Yangın, ormandaki ağaçlara yaklaşık 10 metre kala kontrol altına alınarak 1,5 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürüldü.

Samsun'da mağazadan giysi hırsızlığına gözaltı
Samsun'da mağazadan giysi hırsızlığına gözaltı
İçeriği Görüntüle

A W499152 11 793X800

"Sigara izmaritiyle 1 yıllık emek çöpe gitti"

Yangına ilk müdahale eden çevre sakinlerinden Murat Kocaman, büyük bir faciayı önlediklerini belirterek, "Yakında besi çiftliğim var, oradan yangını fark edip hemen traktörle olay yerine koştuk. Sosyal medyadan yayın yaptım, civar köylerden insanlar yardıma geldi. 4 araç geçti, ardından yangın çıktı. Biri sigarasını tarlaya atmış olabilir. Bu yüzden 30 dönüm alan yandı. Bu, birçok ailenin bir yıllık emeğiydi" diye konuştu.

A W499152 06 1200X675

"Traktör ve kepçelerle yangının ormana ulaşmasını engelledik"

Yangına müdahale eden yöre sakinlerinden Kaya Oğuz ise "Alevleri görür görmez harekete geçtik. Traktör ve kepçelerle ekinleri sürdük, itfaiye ile koordineli şekilde çalıştık. Rüzgarla birlikte hızla yayılan yangını ormana ulaşmadan kontrol altına aldık. Son anda büyük bir felaketin önüne geçildi" dedi.

A W499152 05 1200X675

Bölgeye çok sayıda itfaiye, orman ve belediye ekibi sevk edilirken, jandarma ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

A W499152 08 1200X675