banner388

Samsunspor'u En Çok Seven Adam

20 Ocak 1989 tarihindeki faciada hayatını kaybeden Samsunspor'un kaptanı ve teknik direktörü Nuri Asan'ın hatırasına Forza Samsun Taraftar Hareketi bir klip hazırladı.

Samsunspor'u En Çok Seven Adam

20 Ocak 1989 tarihindeki faciada hayatını kaybeden Samsunspor'un kaptanı ve teknik direktörü Nuri Asan'ın hatırasına Forza Samsun Taraftar Hareketi bir klip hazırladı.

05 Ocak 2017 Perşembe 15:41

Samsunspor'un efsane ismi Nuri Asan'ın hatırasına Forza Samsun Taraftar Hareketi bir klip yayınladı. Hazırlanan bu klip, Nuri Asan'ın doğum günü olan 1 Ocak tarihinde yayınlandı.

Nuri Asan Kimdir?
1 Ocak 1940 Samsun doğumlu olan Samsunspor'un efsane ismi Nuri Asan, 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan kazada hayatını kaybetti. Galatasaray, Ankaragücü ve Samsunspor'da forma giyen Asan, Samsunspor taraftarınca seçilen Samsunspor Tarihinin En İyi İlk On Biri'nde yer aldı. Samsunpor'un antrenmanlar ve maç hazırlıklar için kullandığı ve 1990 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptirdiği antrenman tesislerine Nuri Asan Tesisleri ismi verilmiştir.

1960'li ve 1970'li yıllarda Galatasaray, Ankaragücü ve Samsunspor'da forma giymiştir. Nuri Asan, iki kez Türkiye 18 Yaş Altı Millî Futbol Takımı formasını giymiştir. Millî formayı ilk giydiği maç 4 Nisan 1958 tarihli Yunanistan maçıdır. Diğeri ise 5 Misan 1958 tarihli Macaristan maçıdır. Yunanistan ve Türkiye'nin 18 yaş altı millî futbol takımları arasında yapılan maç 0−0 sona ermiş, diğer maç ise 1−0 Macaristan lehine sonuçlanmıştır.

1980'ların başından beri Türkiye profesyonel futbol liglerinde yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yapmıştır. 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor'u çalıştırırken Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan kulüp otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu olay Samsunspor ve Türk futbol tarihinin hafızasına "20 Ocak Faciası adıyla kazınmıştır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.