banner388

Ligler ne zaman başlayacak ?  Bakan Kasapoğlu  açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulunurken, Süper Lig'de play-off oynanacağı iddialarına yanıt verdi.

Ligler ne zaman başlayacak ?  Bakan Kasapoğlu  açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulunurken, Süper Lig'de play-off oynanacağı iddialarına yanıt verdi.

02 Nisan 2020 Perşembe 21:40
Ligler ne zaman başlayacak ?   Bakan Kasapoğlu  açıkladı

Samsunspor Haber - A Haber'in canlı yayın konuğu olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri konusunda ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen liglerin başta Süper Lig olmak üzere ne zaman başlayacağına ilişkin soru üzerine Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

HER ŞEYİN  BAŞI SAĞLIK

"Her şeyin başı sağlık. İçinde bulunduğumuz süreç tüm dünya açısından önemli. Dünya açısından kritik olduğu gibi ülkemiz açından da son derece mühim. Ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığımızla, Bilim Kurulumuzla tüm kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarıyla halkımızla hakikaten çok güçlü bir şekilde yönetildiği de muhakkak. Bu manada pek şeye ara verildiği gibi spor müsabakaları, ulusal ve uluslararası organizasyonlar, olimpiyatların ertelenmesi UEFA'nın kararları, bu bağlamda tabii ki Türkiye'de futbol, basketbol, hentbol, voleybolda liglerin ertelenmesi söz konusu oldu. Türkiye bu manada her çeşidiyle liglerin seyircisiz oynanmasından liglerin ertelenmesine vaka sayısına göre en erken önlem alan ülkelerden bir tanesi."

EN DOĞRU  KARARI ALACAĞIZ

Bakan Kasapoğlu, "O yüzden diyoruz ki, her şeyin başı sağlık. Sağlık şartları, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımız, onların bu noktadaki görüşleri ve bu anlamdaki çalışmalar çerçevesinde inşallah liglerin de her branşıyla oynanacağı, seyirciyle sporcuların buluşacağı günler de gelecektir, buna inanıyoruz. İnşallah şu süreci hep birlikte güçlü bir şekilde atlatalım." ifadelerini kullandı. Liglerin yeniden başlaması halinde seyircili mi, seyircisiz mi olacağı, nasıl bir yol izleneceğine yönelik soru üzerine Bakan Kasapoğlu, "Burada en önemli konu Bilim Kurulu'nun bu konudaki çalışmaları, yönlendirmeleri ve sağlıkla ilgili gereklilik durumları, bunlara göre mutlaka en sağlıklı karar alınacaktır." şeklinde konuştu.

Fotomaç

Son Güncelleme: 02.04.2020 21:49
Anahtar Kelimeler:
SamsunLigSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.