banner388

Yusuf Ziya Yılmaz Majörlük Yaptı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlamalarında Hazır Bulundu

Yusuf Ziya Yılmaz Majörlük Yaptı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlamalarında Hazır Bulundu

19 Mayıs 2016 Perşembe 16:24
Yusuf Ziya Yılmaz Majörlük Yaptı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına kardeş şehir ABD Arkansas Eyaleti Little Rock, eski Belediye Başkanı Patrick Henry Hays ile birlikte katıldı.Töreni izlemeye gelen öğrenciler ile İngilizce sohbet eden Patrick Henry Hays, hediye edilen Türk Bayrağı’nı bir an olsun yanından ayırmadı.
Atatürk’ü temsilen Türk Bayrağı’nın karaya çıkış töreninden öce Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları ekibinin Samsun yöresi gösterisi büyük ilgi ile karşılandı. Misafir belediye başkanının dikkatle izlediği dansçıların giydikleri kıyafetler ile topuz taban ayakkabıları gösteren Başkan Yılmaz, Little Rock Belediye Başkanı Patrick Henry Hays’e dansçının tespihini hediye etti. İl Jandarma Komutanlığı’nın Kızılırmak Kuş Cenneti’nde devriye gezecek atlı birliği ile fotoğraf çektirildi.
Kurtuluş İskelesi ve Valilik önündeki törenin ardından Panaroma 1919 Müzesi gezildi. Müze ziyareti sonrasında önünde bekleyen Atatürk’ün aracının benzeri olan eski model araç hakkında Little Rock Belediye Başkanı olan Patrick Henry Hays’e bilgi veren Başkan Yılmaz, daha sonra araca binerek kısa bir tur attı.
Ardından Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği bisiklet dağıtım törenine katılım gösteren Başkan Yılmaz, Hays ile bisiklet sürdükden sonra, öğrencilere de bisikletlerini dağıttı. Burada yaptığı konuşmada Başkan Yılmaz, Samsun’un Türkiye’de en uzun bisiklet parkuruna sahip şehirleri arasında olduğunu söyledi.
Samsun’da şuan 22 km’lik bisiklet parkuru olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, 20 kilometrelik ilave parkurun da kısa zamanda biteceğini belirtti.
Bisiklet dağıtım töreninin ardından Başkan Yılmaz, konuğunu Kurtuluş İskelesi’ne götürerek, burada Atatürk’ün makam aracında oturuşunu canlandıran heykelle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.