banner388

Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması

Samsun'un Bafra ilçesinde, Ot Yemekleri Festivali kapsamında "Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması" düzenlendi.

Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması

Samsun'un Bafra ilçesinde, Ot Yemekleri Festivali kapsamında "Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması" düzenlendi.

26 Mayıs 2016 Perşembe 18:02
Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması

Samsun'da bulunan yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı olup (OKA), Samsun Turizmciler Derneği ve Samsun Turizm Alt Yapı Birliği ile birlikte düzenlenen “Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali” öncesinde "Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması" yapıldı. 
Bafra'nın Sürmeli Mahallesi'nde ise düzenlenen Yöresel Ot Çeşitleri Toplama Yarışması'na ise 20 yarışmacı katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Fergan Karayel yarışmacılara ne tür otlar toplayabilecekleri konusunda uyarılarda bulunup yarışmanın kuralları hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra yarışmacılar açık alanda çeşitli bölgelere dağıtılarak 2 saat süreyle yenilebilir ot topladı. İki saatlik süre sonunda yarışmacıların toplamış olduğu otları Jüriye teslim edip, yarışmanın birincisi Samsun'da ise devam edinilmesi düşünülen “Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali”nde açıklanıcak.

‘’ YÜREĞİM YAŞAMA SEVİNCİ DOLDU’’

Samsun'dan otobüsle gelen konuklara Sürmeli Organik Pazar'ında bulunan köylüler hazırladıkları hamur işlerini ikam etti. Sürmeli Organik Pazar’a gelmiş olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, burada hazırlanan otlu kırçan kavurmasını ise Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile birlikte karıştırdı. Öğrenciler tarafından yapılan doğa resimlerini ve pazar yerini gezip vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada, "Burada olduğum için kendimi mutlu ve şanslı görüyorum. Hakikaten yüreğim yaşama sevinci doldu. Ben buradaki tatbikatın, diğer mahallelerde de zaman içerisinde giderek yayılarak alışkanlık haline geleceğini düşünüyorum. Çünkü herkes artık bir şekilde farklılaşarak kendini farklı bir şekilde sahip olduğu değerleri ortaya koyarak tanıtmaya çalışıyor. İller de bu yarış içerisine, ilçeler de bu yarış içerisinde. Şimdi içerisinde bulunduğumuz Sürmeli Mahallesi bu yarışta ortaya çıktı. Nerede olursa olsun şehrimizdeki örnek uygulamalardan bir tanesi konuşulunca ‘Sürmeli uygulaması’ diye bahsediliyor. Bu sizin için kıvanç verici ve gurur duyulacak bir şey" demesi üzerine sözlerini tamamladı.
Sürmeli Mahallesi Muhtarı olan Cengiz Tan'a Bafra Kaymakamlığı tarafından hazırlanmış olan başarı belgesi Başkan Yılmaz tarafından verildi.
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 16:04
Anahtar Kelimeler:
PazarOtOrganikKırçan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.