banner388

VEZİRKÖPRÜ’DE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergi açılışına halktan yoğun ilgi gösterildi.

VEZİRKÖPRÜ’DE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergi açılışına halktan yoğun ilgi gösterildi.

02 Haziran 2016 Perşembe 09:26
VEZİRKÖPRÜ’DE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışında Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Ömer Aydoğan, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Karahasanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hanife Öztürk Erdin, okul müdürleri, daire amir ve müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar yer aldı. 

YILDA 10 BİN KURSA 200 BİN KURSİYER
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra bir konuşma gerçekleştiren Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Kumaş, kursların amaçlarının ev hanımlarının ve kızların el becerilerini geltirerek sosyal hayatta her türlü imkanı sunmak olduğunu belirtti. Kumaş, 2015-2015 döneminde Vezirköprü’de toplam 406 kurs açıldığını ve kurslara 2 bin 224 erkek, 4 bin 196 kadın olmak üzere toplam 6 bin 420 kursiyerin katıldığını belirtti. 
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hanife Öztürk Erdin yaptığı konuşmada ülkede bin adet Halk Eğitim Merkezi’nin ihtiyaca göre her yaştan insanlar için kurslar açtığını ifade etti. Samsun’un eğitim açısından önemli bir ivme kazandığını belirten Erdin, halkın eğitimine önem verildiğini, bir eğitim yılında ilde 10 bin kurs açıldığını ve 200 bin vatandaşın bu etkinliklere katıldığını belirtti. Hanife Öztürk Erdin terör olaylarının bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

İŞ ATÖLYESİ PROJESİ
Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis proje kapsamında kültürel etkinliklerde kullanılacak üretilerek ekonomiye katkı sağlayacak bir İş Atölyesi yapılacağını paylaştı. Edis ilçenin kültürel değerlerini yansıtan maketler üretileceğini, takı tasarımı gibi çalışmalar yapılacağı ve yapılan üretimin satış bürolarında satılarak ekonomiye dönüştürüleceğini ve ilçe ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını belirtti. 

"KURSLARA KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA FAZLA İLGİ GÖSTERİYOR"
Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ise ilçede merkezde yürütülen kurslara kadınların erkeklerden daha fazla ilgi gösterdiğini, erkeklerden daha fazla ilgi beklediklerini söyledi. İhtiyaca göre halkın yararına her türlü kursun açıldığını ifade eden Kaşıkçı, bir milletin geleceğini eğitimli insanlarla inşa edebileceğine vurgu yaptı. Terör olaylarının nedenleri hakkında bilgi veren Kaşıkçı, birlik ve beraberliğin önemine değindi.
Halk oyunları gösterilerinin ardından kursiyerlerin belgeleri usta öğreticilere protokol tarafından verildi. Serginin açılışı protokol tarafından birlikte açıldıktan sonra sergi gezildi. Halk Eğitimi Merkezi tarafından yapılan yemekler katılımcılara ikram edildi. Serginin 3 gün boyunca açık kalacağı belirtildi.
 

Son Güncelleme: 02.06.2016 09:30
Anahtar Kelimeler:
VezirköprüBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.