banner388

Veliler dikkat! Servisciler para talep edemez 

Okulların 3 hafta tatil edilmesinin ardından bazı servisciler tatil döneminin servis ücretini velilerden talep etti. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, "Bu süreçte para söz konusu değil, kanunun kestiği parmak acımaz. Ülkeyi yöneten yetkililer ne derse biz ona göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Veliler dikkat! Servisciler para talep edemez 

Okulların 3 hafta tatil edilmesinin ardından bazı servisciler tatil döneminin servis ücretini velilerden talep etti. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, "Bu süreçte para söz konusu değil, kanunun kestiği parmak acımaz. Ülkeyi yöneten yetkililer ne derse biz ona göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

13 Mart 2020 Cuma 11:59
Veliler dikkat! Servisciler para talep edemez 

Tüm dünyayı saran ve Türkiye’de de 2 kişide tespit edilen korona virüsü nedeniyle eğitim-öğretime ara verildi. Üniversiteler 3 hafta ilkokul, ortaokul ve lise ise 23 Mart’a kadar tatil edildi. Samsun’da veliler, bazı servisçilerin tatil döneminde de velilerden para istediğini iddia ederek, duruma tepki gösterdi. Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, ülkenin zorlu bir sınavdan geçtiğini ifade ederek, üyelerini uyardıklarını ve bu süreçte para konusunun söz konusu olmadığını söyledi.

KANUNUN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ

Servisçilere gerekli uyarıların yapıldığını dile getiren Hüseyin Binay, “Şu anda çok kritik bir süreçteyiz. Biz servisçiler para filan düşünmüyoruz. Bu virüs olayı tüm dünyanın başında. Çok ciddi bir durum söz konusu. O yüzden para olayı söz konusu değil. Biz üyelerimize de söyledik. ‘Siz para işlerine karışmayın, devletimiz nasıl uygun görürse ona göre hareket edeceğiz’ dedik. Ülkemizin istikbali söz konusu. Kanunun kestiği parmak acımaz. Ülkeyi yöneten yetkililer ne derse biz ona göre hareket edeceğiz. Üyelerin velilerden para filan istemesi söz konusu değil. Verilen arada okul servisçileri araçlarını ilaçlamaya başladı. Bu arayı temizliğe ve araç bakımına ayıracaklar. Şu anda beklemedeyiz. Servisçiler de bu virüse yakalanabilir. Önemli olan servisçilerin araçlarını ilaçlaması ve beklemesidir. Bu süreç uzarsa yetkililerle Ankara’da masaya otururuz. Federasyon ve konfederasyon yetkililerimiz bir görüşme gerçekleştirirler. Servisçilerimizi de mağdur edemeyiz ama şu anda ülkemizin geleceği söz konusu” diye konuştu.

SERVİSCİLER NE OLACAK?

Yaşanan süreçte servisçilerin de mağdur olmaması için gerekli girişimlerin yapılacağını vurgulayan Binay, şunları söyledi:
“Biz oda olarak kesinlikle bu süreçte parayı söz konusu etmedik. Bize bağlı bin 500 servisçi var. Bu kadar çok kişinin arasından birkaç kişi çıkabilir. Bu virüs tüm dünyada var. Şu anda para istenmesi kesinlikle söz konusu değildir. Tatil uzarsa bakanlıkla görüşmeler yapılır. Bizler de servisçilerin haklarını savunmakla mükellefiz.”

Anahtar Kelimeler:
ServisVeliServis ücreti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2020-03-13 13:45:02

Daha tatil haberi çıkar çıkmaz servisci arkadaş yarın ücretleri gönderin diye mesaj attı.

Avatar
ASDSAD 2020-03-13 15:34:40

ÜLKEYİ YÖNETEN YETKİLİLER HALK ÖLSÜN DERSE YASA ÇIKARIRSA SEN ONA GÖRE HAREKET ET HEMİ. İRADESİNİ RAFA KALDIRMIŞ MUTLAK İTAAT İÇİNDE OLAN BİLİNÇSİZLİK HALİ.

Avatar
vatandaş1 2020-03-13 23:11:13

bu servisçiler hizmet etmediği işin parsını mı vatandaştan talep ediyor..Haram yemeyi ne çok istiyor bu servisçiler..

Avatar
Akif 2020-03-13 12:45:33

Sayın başkan yaş muhabbeti can sıkıyor paket desen ateş pahası lastik yanına gidilmiyor yakıt zaten pahalı Ankara'da bunlarıda dile getirirsiniz umarım ya paket olsun yaş uzatilsin ya paket eski kalsın araç değişsin neye para yetiştirelim biz kazandığımız parayı biliyorsunuz.

Misafir Avatar
vatandaş 2020-03-13 16:30:23 @Akif

c plakayı kaça aldın kaça satarsın, Boş konuşuyorsun 1500 tl ye aldıgınız plakaya 300 bin çekmeyi biliyorsun, kurtarmıyorsa iade et belediyeye kimse seni zorla çalıştırmıyor.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Taşeron 2020-03-13 18:32:35

Helal sayın Başkan

Avatar
Tülin 2020-03-13 18:46:30

Babam 60 yaşında ve servis çalıştırıyor.o yasdaki emekli ad borç yüzünden zaten çalışıyor şimdi 3 haftalık kesinti saçma sapan yerlere harcama yapacağınıza şoförlere.odeme yapın tür şirketine birşey olmaz zaten para soz konusu olamazmis bı zahmet bankalara anlatın bunu yada bir makarnayı 5 bı kolonyayi 50 TL ye satanı yani boş yapmayın cebinde para olan boş boş konuşuyor.olmuyan napsin millet stok yapıyor öyle acıların yüzünden fiyatlar artıyor alamayan hiç alamıyor yani kısacasi olmayan gebersin koronodan değil aclikdan

Avatar
kale 2020-03-13 23:13:35

Hüseyin binay bu ne hem dilekçe yaz para talep et hem de para istenmesi sözkonusu değildir de olmadı.

Avatar
İlknur 2020-03-14 03:50:03

Bugün banada servis msj attı para