banner388
banner390
banner410
banner408

Vali Kaymak: "Terbiye için öğrenciler hafif okşanabilir!"

Samsun Valisi Osman Kaymak, okullardaki disiplin olaylarında okul müdürlerini sorumlu tutarak, öğrencilerin terbiye amaçlı olarak hafif okşanması gerektiğini söyledi.

banner269

Vali Kaymak: "Terbiye için öğrenciler hafif okşanabilir!"

Samsun Valisi Osman Kaymak, okullardaki disiplin olaylarında okul müdürlerini sorumlu tutarak, öğrencilerin terbiye amaçlı olarak hafif okşanması gerektiğini söyledi.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 17:00
Vali Kaymak: "Terbiye için öğrenciler hafif okşanabilir!"

Samsun Haber Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun’da görev yapan okul müdürlerine “Geleceğin Eğitiminde Yönetici Rolleri” konulu Yönetim ve Liderlik Eğitimi verdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitime Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Vedat Ceylan ve okul müdürleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Eğitim her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güçtür. Bir milletin sağlıklı, mutlu, huzurlu, özgür ve güven içinde yaşaması, sonraki nesillere yaşanabilir, her alanda özgür bir ülke bırakması ancak ve ancak bilinçli, birikimli, milli ve manevi donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır. Yeni dünyada ihtiyaç duyulan eğitim kurumları, çağın gerektirdiği dinamizme uyan, yeniliklere açık ve hatta yenilikleri bizzat tasarlayan yapılar olmak zorundadır. Bu nedenle değişen eğitim kurumlarımızın, yapı ve felsefesinin bu değişime hızla karşılık verebilen yöneticilere ihtiyacı vardır. Okul, eğitim sisteminin toplum içinde yaşayan en işlevsel parçasıdır. Okullara eğitim sisteminin damarları diyebiliriz. Bu nedenle siz okul müdürlerimizin sorumluluğu çok daha yüksektir. Çünkü uğraşımız insandır, toplumdur” dedi.

İyi insanın, vatana millete faydalı, Allah’ın rızasını alan bireyler olduğunu belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, “Zaman zaman kaymakam ve vali olarak okullara gittiğimizde, iyi bir müdürün okulu nasıl çekip çevirdiğini, okulun havasının nasıl değiştirdiğine şahit oldum. Veliler bizden iki şey istiyor. Birincisi okulumuzun akademik başarısını en üst seviyeye çıkarmamız, ikincisi ise iyi insan, vatana millete faydalı, iyi yurttaş olmaları yönünde çocuklarımızı okullarımızdan mezun olmalarıdır” diye konuştu.

TERBİYE İÇİN ÖĞRENCİLER HAFİF OKŞANABİLİR!

Disiplinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Kaymak, “Okul müdürü disiplinli ve okula hakim olmalıdır. Okulun içinde ve etrafında oluşan tüm gelişmelerden haberdar olmalıdır ki bazı olaylara vaktinden önce müdahale edebilsin. İlimizin sorunlarından bir tanesi ise ilimizdeki uyuşturucu ile mücadele konusudur. Bu konuyla ilgili de sizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın, eskiden olduğu gibi öğrencinin terbiye amacıyla hafif okşanması konusunda rahat olun. Bu konuda şikayetler edilir. Malum küçük konularda hemen dilekçe yazıyorlar. Veli, ‘öğretmen öğrencimizi dövdü, şikayetçiyim, çocuğumun kulağını çekti’ diyor. Terbiye amaçlı eğer öğretmen arkadaş psikopat değilse, o çocuğun geleceği için sınıfında bunu yapmışsa biz o konuda her zaman öğretmenin ve sizin yanındayız” şeklinde konuştu.

22-24 Ağustos tarihlerinde 3 gün sürecek olan program dahilinde Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, “Okulu Kültürel Boyutta Yöneltmek”, Prof. Dr. Hasan Onat “Din, Akıl, Bilim ve Medeniyet”, Prof. Dr. Servet Özdemir “Eğitim ve öğretim Liderliği”, Doç Dr. Mustafa Yavuz “Öğrenme Liderliği ve Araştıran Okul”, Yrd. Doç. Dr. Esat Şanlı ise kurumlarda “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri“ alanlarında sunum yapacaklar. Eğitimlerin devamında 25 Ağustos tarihinde okul yöneticileri istekleri doğrultusunda ‘Okullarda İlk Hafta Uyum ve Kriz Yönetimi, Etkili Sunum Teknikleri, Sosyal Medya Farkındalığı, İletişimde Beden Dili, Liderlik ve Takım Yönetimi, Okul Ortamı ve Çocuk Beyni, Eğitimde Yaratıcı Okuma ve Etkinliklerle Değerler Eğitimi’ konularında atölye çalışmaları yapılacak.

Son Güncelleme: 23.08.2017 19:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kılıç 2017-08-23 19:33:12

BENİM ÇOCUĞUMU KİMSE OKŞAYAMAZ,TERBİYE DAYAKLA OLMAZ OLMAMALIDA

Misafir Avatar
adamin biri 2017-08-23 23:08:22 @kılıç

Okul terbiye etme yeri degildir zaten. Terbiyenin verilecegi yer "aile"dir. Ailede terbiyesini almamis olan cocugun ise hafifce oksanmasinda tabiki fayda vardir.

Atalarimiz bosuna "tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" dememisler.

Beğenmedim! (13)
Avatar
Ilginc 2017-08-23 21:56:50

Hafifce oksamak ne demek yaaa ben anlamadim...

Avatar
Adım name 2017-08-24 15:28:15

Saçma.

Avatar
Oğuzhan 2017-08-24 13:13:23

Bunu diyen valinin hemen görevden alınması lazım bu adamdan bırak valiyi çaycı bile olmaz çaycı.

Avatar
Osman soylu 2017-08-23 17:44:10

Sayın valim ku konuyu başka yerlere çekerler.ama siz açık sözlüsünüz.başarılar diliyorum.

Avatar
mert 2017-08-23 20:35:33

dogru soze ne hacet teşekkürler valim

Avatar
Haydar 2017-08-24 16:42:19

ulkemizde bir simge haline gelmiş avuc icine sopa ile vurma işi vardır buna tamamız. ama benim cocuguma kendine ogretmen diyen adam eliyle tokat kulak çekme vb.şeyler yaparsa burayi buyuk yaziyorum AFEDERSİNİZ AMA O OGRETMENİ VALİ DE KURTARAMAZ ELİMDEN.

Avatar
Yazık 2017-08-23 19:53:31

Bu açıklama eğitimcilerinin nekadar yetersiz olduğunu gösteriyor.Diyor ki biz bu işi bilmiyoruz.Öğretmenliği kolay meslek olarak seçiyor insanlar okullarını kazanmak için puan da düşük bence bir tip fakültesi kazanmak ne ise eğitim fakültesi kazanmak o olmalı haftaya daha zor ve çok iyi maaş ve şartlar sağlanmalı kişileri yetiştiren öğretmendir