banner388

Vali Kaymak'a Zülfikar hediye edildi

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam'da düzenlenen Nevruz etkinliklerine katıldı.

Vali Kaymak'a Zülfikar hediye edildi

Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam'da düzenlenen Nevruz etkinliklerine katıldı.

21 Mart 2018 Çarşamba 17:31
Vali Kaymak'a Zülfikar hediye edildi

Samsun Valisi Osman Kaymak, Nevruz Bayramı kutlamalarına katıldı. Alaçam ilçesine bağlı Umutlar Mahallesi'nde düzenlenen etkinliklerde Vali Kaymak'a Zülfikar hediye edildi.

Etkinliğe katılan Samsun Valisi Osman Kaymak ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, karşılıklı olarak demir dövdü.


 
Programda konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Nevruz Bayramı’nı kutlamak için yine bir aradayız. Nevruz, 5 bin yıldır Türk dünyasında baharın müjdeleyicisi olarak kutlanıyor. Zaten görüyoruz ki baharın güzellikleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Nevruz’un bu köyde kutlanmasının sebebi, bu köyde sıcak demir dövme sanatımız var. Köylüler burada kendi elleriyle tarım el aletleri yapıyor. Bunları yapan küçük bir esnaf grubumuz var burada. Biz de onların bu çalışmalarını teşvik ediyoruz" dedi.


 
Samsun Valisi Osman Kaymak ise etkinlikteki konuşmasında, "Nevruz Bayramı Türk dünyasında yıllardır kutlanan bir bayram. İnşallah bu bayram bundan sonraki yıllarda da devam eder. Nevruz baharın başlangıcı olarak kabul ediliyor. Ancak biliyorsunuz ki ben Tunceli’den geldim. Orada Nevruzu bazı kesimler bazı örgütlere mal ederek Türk dünyasının ortak bayramını kendilerine sembol edinmişlerdi. Artık gereği gibi Nevruz Türk dünyasında çok iyi bir şekilde kutlanıyor. Bu bayram Türklerin de bayramıdır. Ben Nevruz’un ülkemize bereket getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.


 
Programın ardından Samsun Valisi Osman Kaymak'a üzerinde ismi yazan Zülfikar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a ise köy muhtarı tarafından orak hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Kara 2018-03-21 17:35:38

Helal olsun sayın valim