banner388

Vali Kaymak, 15 Temmuz anısını anlattı

15 Temmuz'un 2. yıl dönümü dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Programda 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlatan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Teröristlere atılmayan bombayı TBMM'de Ankara'da masun insanlara attılar" ifadelerini kullandı.

Vali Kaymak, 15 Temmuz anısını anlattı

15 Temmuz'un 2. yıl dönümü dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Programda 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlatan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Teröristlere atılmayan bombayı TBMM'de Ankara'da masun insanlara attılar" ifadelerini kullandı.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 00:34
Vali Kaymak, 15 Temmuz anısını anlattı

Samsun Haber-Samsun'da 15 Temmuz etkinlikleri erken saatlerde başladı. Şehitlik ziyaretleri ile başlayan etkinlikler Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda geç saatlere kadar devam etti. Samsunlular 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda durarak dualar etti.

Etkinlikler kapsamında konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "“15 Temmuz günü Tunceli’de Nazimiye ilçesine bağlı Kırköy Karakolu’na bir kamyonla teröristler bombalı saldırı düzenlediler. Bomba bizim önceden hazırladığımız bariyerler nedeniyle karakola giremedi ama dışarıda patlattılar. Dışarıdan patlayınca amacına ulaşamadı. Bu öğlen üzeri bir patlama oldu. Akşamüzeri de bunlar bir tepenin başında görüldüler. Bizde İHA’yla görüntü aldık. Ankara’dan da uçakları çağırdık. Uçaklar da normalde 15-20 dakikaya gelirdi. Ogün bir türlü gelmiyordu. İl Jandarma Komutanına sordum ‘uçaklar niye gelmiyor’ diye. Oda bana Ankara’da bir sorun olduğunu, mühimmat bulunamadığını ve uçakların arıza yaptığını söyledi. O gün uçaklar gelmedi. Akşamüzeri de niye gelmediğini anladık ve Boğaziçi Köprüsü’nün tutulduğunu, darbe yapıldığını gördük. Oradan şu karara varıyoruz ki bizim Tunceli’deki teröristlerine atamadıkları bombayı TBMM’ye Ankara’daki masum insanları bombalamak için kullanmışlar. Yani PKK ile FETÖ’nün işbirliğine orada şahit olduk. O yönüyle bunlar işbirliği içerisinde uluslararası güçler aynı yerden besleniyorlar ama içimizdeki hainleri kullanıyorlar. Milletimizin uyanık olması lazım, bunların unutturulmaması lazım. 15 Temmuz şehitlerimiz saygıyla anıyor, gazilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

"Yaralarımı gurula taşıyorum"

15 Temmuz'un Samsunlu gazisi Metin Dağ ise, "Yılın 360 günü Samsun’da yaşıyorum. Yıllık iznimin bir kısmını kullanmak için İstanbul’da bulunuyordum. Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nde inşaat mühendisi olarak görev yapıyorum. O gün, televizyondan darbe haberlerini görünce, milyonlar gibi ben de sokağa çıkıp, vatanıma sahip çıktım. Taksim Meydanı’na gidince asker kıyafeti giymiş teröristler bize silahla karşılık verdi. Orada birçok vatandaşımız gibi ben de yaralandım. Birkaç arkadaşımız da şehit oldu. Çok şükür yaralarım iyileşti. Gururla ve şerefle taşıyacağım izleri kaldı. Allah, böyle bir acıyı bir daha ülkemize yaşatmasın” sözcüklerini kullandı.

 

Meydana kurulan dev ekran ile Başkan Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşması canlı olarak aktarıldı. Başkan Erdoğan'ın sözü üzerine siyasiler açıklama yapmama kararı aldı.

Programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Garnizon Komutanı Topçu Alb. Recep Ali Üstün, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve çok sayıda protokol katıldı. 


  
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ffff 2018-07-16 01:38:39

her zamanki gibi sadece otomarkın üstü dolmamış, oysa resmi bayramlarda 23 nisan gibi, shell e kadar yoğunluk olurdu..