banner388

Türkiye'nin gündemine oturan genç Iraklı çıktı

Samsun'da tramvayda yaptığı iyilikte Türkiye'nin gündemine oturan gencin kim olduğu belli oldu.

Türkiye'nin gündemine oturan genç Iraklı çıktı

Samsun'da tramvayda yaptığı iyilikte Türkiye'nin gündemine oturan gencin kim olduğu belli oldu.

03 Mayıs 2018 Perşembe 17:00
Türkiye'nin gündemine oturan genç Iraklı çıktı

Samsun'da tramvaydaki bir çocuğun ayakkabısının olmadığını fark ederek, ayağındaki ayakkabıyı çıkartıp ona giydiren gencin kimliği belli oldu.

IRAKLI GENÇ 3 YILDIR SAMSUN'DA YAŞIYOR

Samsun'da tramvayda insanlık dersi veren gencin kim olduğu Büyükşehir Belediyesinin yaptığı araştırma sonucu belirlendi. Gencin Irak uyruklu 21 yaşındaki Muhammed Alsamaraie olduğu ortaya çıktı. 

4 yıldır Türkiye'de olan Alsamaraie'nin 3 yıldır Samsun'da yaşadığı, sanayide ve inşaatlarda çalıştığı öğrenildi.

Suriyeli çocuğa ayakkabısını verip, yoluna çorapla devam eden Iraklı Muhammed Alsamaraie, “Yine ayakkabısız bir çocuk görsem yine veririm” dedi.
 
Samsun’da tramvayda yolculuk eden 21 yaşındaki Muhammed Alsamaraie, tramvaydaki bir çocuğun ayakkabısının olmadığını fark etti. Çocukla sohbet eden genç, kendi ayakkabılarını çıkartıp çocuğa verdi. Ayakkabılarını çocuğun ayağına giydiren genç, ayakkabıları bağladıktan sonra yoluna çorapla devam etti. Tramvayda bulunan vatandaşlar, genç adamı yaptığı davranıştan dolayı tebrik etti. Olay anını fotoğraflayan lise öğrencisi Emre Enes Köse, fotoğrafları sosyal medya platformlarında paylaştı. Sosyal medyada gündem olan paylaşımın ardından sabah uyandığında kendisinin ülke gündeminde olduğunu fark eden Muhammed Alsamaraie, Samsun Büyükşehir Belediyesine gelerek ayakkabıları kendisinin verdiğini söyledi. 

“BU ÇOCUK AYAKKABISIZ YÜRÜR MÜ KARDEŞİM?” 

4 yıl önce Türkiye’ye gelen ve 3 yıldır Samsun’da çalışan Iraklı Muhammed Alsamaraie, ne zaman üstsüz başsız bir çocuk görse üstündekileri verdiğini belirterek, “Tramvaya binmiş yolculuk yapıyordum. Baktım ayakkabısı olmayan bir çocuk gördüm. Kendi kendime, ‘Bu çocuk ayakkabısız yürür mü kardeşim’ dedim. Yanına giderek kendisiyle görüştüm. Sonra da ayağımdaki ayakkabıları çıkartıp kendisine verdim. İlk başta kabul etmedi, almak istemedi. Ben ısrar ettim, ‘Evim yakın, ayakkabısız da giderim’ dedim. Ayakkabılarımı verip yoluma yalın ayak devam ettim. Tramvayda beni görenler teşekkür etti. Yağmur da yağıyordu. Yoluma öyle devam ettim. Yolda görenler oldu ama aldırış etmedim” diye konuştu. 

“HİÇBİR ÇOCUĞU AYAKKABISIZ GÖRMEK İSTEMİYORUM"

 
Hiçbir çocuğun mağdur durumda olmasına dayanamadığını ifade eden Alsamaraie, “Olay anında birinin beni çektiğini fark etmedim. Sabah kalktığımda internette kendimi gördüm. Dışarıda kahvaltı yapıyordum. Birisi yanıma gelerek benimle fotoğraf çektirdi. Neden çektirdiğini anlamadım. Sorduğumda ise, ‘Gazeteleri görmedin mi’ dedi. Sonra bir baktım bütün gazetelerde ben varım. Sonra da herkes bana 'meşhur oldun' dedi. Ayakkabılarımı verdiğim çocuk da bana teşekkür etti. Yine ayakkabısız bir çocuk görsem ayakkabılarımı veririm. Böyle ayakkabısız çocuklar görmek istemiyorum. Çünkü ben kendimi tutamıyorum. Mesela montsuz bir çocuk görüyorum, çıkartıp montumu veriyorum. Ben hep böyle birisiyim” şeklinde konuştu. 

 
Gencin ayakkabılarını verdiği çocuk ise bulunmaya çalışılıyor. 

Son Güncelleme: 03.05.2018 17:24
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunTramvay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emin Karagüzel 2018-05-04 02:52:05

MaşAllah

Avatar
ramazan küçükoğlu 2018-05-04 08:50:29

kardeşim bu haberler memleket karalanıyor ..
olay şöyle zaten ülkelerinde dilenci olan mülteciler burada da ayakkabısız ajitasyon yapıyor akşama kadar bunları dilendirenler bilerek ayakkabısız dilendiriyor akşama kadar bu dilenciye kaç tane ayakkabı parası veren halkımız var burada belediye nerede ?? belediyeler nerede?? bunları neden şımartıyorlar neden prim veriliyor ??? bu yardım ettim diyen ıraklı da kayıtdışı çalışan yani bizim insanımız gençlerimiz de gurbette ..olay kısaca budur . samsun haber kayıtlara geçsin yayınla olayın aslı bu ve bu dilendilere ıraklılardan önce nice samsunlu insanlar cömerttir nice ayakkabı parası verdiler .

Avatar
ramazan 2018-05-04 08:55:01

burası büyükşehir belediyesinin kapısı belediyenin görevi değil mi halkın vicdani duygularının istismarını önlemek ..bu ayakkabısız denilen dilenci çocuk bir takım bedevilerce çıplak ayak dilendiriliyor gık eden yok heryer suriyeli ıraklı dilenci veya kayıtdışı çalışan ne çalışma il müdürlüğü nede belediyelerde gık yok onlara karşı kendi insanına göstermedikleri hoşgörü var nedeni nedir aga söylesinler de bilelim ??

Avatar
Ozlem 2018-05-05 11:38:10

Gerçekten ayakkabısı olmadığı için değil milletin duygularını sömürmek için ayakkabıgiymiyorlar dileniyorlar.