banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye'nin En Genç Senfoni Orkestrası

Türkiye’nin İlk Ve Tek ‘Çocuk Ve Gençlik Senfoni Orkestrası’ İlk Konserine Hazırlanıyor

banner269

Türkiye'nin En Genç Senfoni Orkestrası

Türkiye’nin İlk Ve Tek ‘Çocuk Ve Gençlik Senfoni Orkestrası’ İlk Konserine Hazırlanıyor

11 Mayıs 2016 Çarşamba 10:42
Türkiye'nin En Genç Senfoni Orkestrası

Türkiye’de bulunan İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya Devlet, Opera ve Bale kurumları arasında ise en son kurulmuş olan en genç opera ve bale kurumu ise Samsun Devlet, Opera ve Bale Müdürlüğü, bir ilke imza atmasının ardından Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nı kuruldu. 7 ve 18 yaş arasındaki 80 öğrenciden oluşmuş olan orkestra ile ilk konserini 23 Mayıs’ta verecek. Orkestranın ardından ise Türkiye’de tek olma özelliğini taşıdığını vurgulamak isteyen Samsun Devlet, Opera ve Bale Müdürü ve Sanat Yönetmen Vekili ise Mehmet Ortaç, “Bu orkestra Türkiye’de bulunan 6 opera kurumu içerisinde kurulan ilk ve tek Çocuk ve Gençlik Orkestrası’dır. Samsun Devlet Opera ve Balesi, Türkiye’nin en son açılan ve en genç kuruluşudur. Bir ilke imza atarak Çocuk ve Gençlik Orkestrası’nı hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimiz ilk konserlerini verecekler. Bu vesile ile Samsun’un bir gençlik ve sanat merkezi olması dileğiyle gençlere yönelik çalışmalarımız ağırlık kazandı” demesi üzerine sözlerini bitirdi.

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ KURULUŞU


Çok sesli müziği ile Türkiye’ye tanıtmak için yola çıktıklarının altını çizmek isteyen orkestra şefi Aynur Türünç ise, “Orkestra ile çalışmalara 3 ay önce başladık. Öğrencilerimiz 6 jüri üyesi tarafından oluşmuş olan bir komisyon tarafından yetenek sınavı ile alındılar. Seçmelerin ardından bir eğitim programı hazırladık. 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde yetiştirmeye çalıştık. Şu anda repertuarımız hazırlanmış durumda. 23 Mayıs akşamı ilk konserimizi vereceğiz. Orkestranın Türkiye’de bir ilk olmasından dolayı son derece gururluyum. Her biri birbirinden farklı, başarılı ve iyi bir ekip oluşturduk. Orkestrada 7-18 yaş arası öğrenciler bulunuyor. İki farklı orkestra oluşturduk. Bunlar çocuk ve gençlik orkestrası diye ikiye ayrılıyor. İlk konserimizde her iki orkestramız da birlikte sahne alacaklar. Amacımız öncelikle Samsun ve Karadeniz Bölgesi’ne, daha sonra da Türkiye’ye çok sesli müziği tanıtmaktır” diye konuştu.
Orkestra içerisinde ise yer alan öğrenciler, Türkiye’de ilk ve tek olan bu orkestrada yer almaktan büyük onur ve gurur duyduklarını ifade ettiler.
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 13:28
Anahtar Kelimeler:
çocukGençKonserOrkestra
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.