banner388

Tufan Akcagöz: 'Sandıktan hayır çıkar'

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, anayasa değişikliği konusunda yapılacak olan referandumda sandıktan 'Hayır' kararı çıkacağını söyledi.

Tufan Akcagöz: 'Sandıktan hayır çıkar'

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, anayasa değişikliği konusunda yapılacak olan referandumda sandıktan 'Hayır' kararı çıkacağını söyledi.

23 Ocak 2017 Pazartesi 12:30
Tufan Akcagöz: 'Sandıktan hayır çıkar'
Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Emek bürosu bileşenleri ile bir araya gelerek 2 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. 'Emek sömürüsünü de, emekçinin hakkının nasıl yenildiğini de anlatmak zorundayız' diyen CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz," Ekonomik kriz yaşıyoruz. Dolar ve avro, çıldırmış. Altın, keza öyle. Bunun bedelini, Tayyip Erdoğan ya da sabahlara kadar milyon avroları sıfırlayamayan oğlu Bilal Erdoğan değil, millet olarak biz ödüyoruz. " diye konuştu.

'Dert çok'

Akcagöz sözlerine şöyle devam etti:" Hiç bir derde derman olmayacak bir Anayasal düzenleme dayatması ile karşı karşıyayız. Malum, dert çok. Ekonomik kriz, insanların belini bükmeye devam ediyor. Terör, can almaya devam ediyor. Vatandaş, dışarı çıkmaya korkar hale gelmiş. Tüm yetkileri tek adama devretmekle bu sorunların hiç birini çözemezsiniz. Aksine, Türkiye'nin demokratik yapısı ve hukuk devleti özelliği ile oynamış olursunuz. Anayasa değişikliğinin bu şekliyle geçmesi, 70 yıllık demokrasi deneyiminin çöpe atılması anlamına geliyor. Yargı bağımsızlığı ortadan kalkıyor. Yargı, yürütmenin emrine veriliyor. Yasama zaten başkanın emrinde olacak. " dedi.

'Bu topraklar diktatör kaldırmaz'

Milletin kararının 'hayır' olacağını belirten CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz, " Bu bir AKP, CHP, MHP meselesi değil. Bu bir genel seçim değil. Bu bir referandum. Vatandaş, çocuklarının geleceğini oylayacak. Vatandaş, oy verdiği partiyi değil, Türkiye'nin geleceğini düşünmeli. Oy verdiğiniz parti 20 sene sonra olmayabilir. Bugün çok sevdiğiniz lider, beş on yıl sonra hayatta olmayabilir. Sevmediğiniz bir liderin gelip bu yetkileri kullandığını düşünün. Bu Anayasa bu şekliyle değişirse, bu yetkilerle donatılmış bir lider istese de istemese de diktatörleşir. Bu topraklar, diktatör kaldırmaz. Vatandaş, parlamenter demokrasisinden vazgeçmez. Bu referandumdan çıkacak sonuç, açık ara Hayır olacaktır. " diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-01-23 12:50:07

Ya arkadaş siz , ne ekonomik,nede Türkiye nin milli menfaatlerini düşünmezsiniz sizin tek derdiniz makam ,koltuk kimseyi kaldıramazsınız