banner388
banner390
banner410
banner408

TÜBİTAK Bilim Fuarı

Mithat Paşa Anadolu Lisesi Tarafından Düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Bugün Ziyaretçilerini Ağırlamaya Başladı

banner269

TÜBİTAK Bilim Fuarı

Mithat Paşa Anadolu Lisesi Tarafından Düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Bugün Ziyaretçilerini Ağırlamaya Başladı

10 Mayıs 2016 Salı 13:06
TÜBİTAK Bilim Fuarı

2 gün boyunca okul bahçesinde devamını sürdürecek olan bilim fuarında öğrenciler, hazırladıkları deneyler ve yaptıkları buluşları fuara katılan diğer öğrencilere gösterecek. Fındık toplama brandasından, çok bölmeli çamaşır makinesine kadar birçok icadın tanıtıldığı fuarın açılışı, bugün okulda yapılmış olan tören ile gerçekleşti. 62 öğrenci ve 32 projenin bulunduğu fuarda öğrenciler i yaptıkları buluşları merak edenlere ise 2 gün boyunca aktarabilecek.

KUBALI : EN YOL GÖSTERİCİ BİLİMDİR

Fuar açılışında konuşmasını yapan Samsun Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı konuşmasında,"Yaşamda en yol gösterici bilimdir. Burada da bir bilim fuarını açmak üzere bulunuyoruz. Bilim, bizim Cumhuriyetimizin temel felsefesi ve özüdür. Atatürk’ün tüm gençliğe yol gösterici olarak gösterdiği temel kavramdır. Bilim, aklın özgürleşmesidir. Cumhuriyet bu ilkeye dayanır. Bilim, her şeyi eleştirmekten, her şeyi sorgulamaktan başlar. Aksi takdirde bilim gelişmez. Bizim temel görevimiz öğrencilere bilim sevgisini, aklın egemenleşmesini, özgürleşmeyi, demokratikliği ve Cumhuriyeti benimsetmektir. Bu fuarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Fuarda yeni buluşların sergilenmesinin yanında bilimsel ve biyolojik deneyler ile de uygulamalı olarak yapılmakta.

Son Güncelleme: 10.06.2016 12:53
Anahtar Kelimeler:
BilimCumhuriyetAkıl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.