banner388
banner390
banner410
banner408

TEKNORPARK'tan Eğitim ve İş Fırsatı

Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş (TEKNOPARK) tarafından Sektörel Yatırım Alanlarında İstihdamın Desteklenmesi Hibe Çağrısı kapsamında yürütülen "Kalıp Tasarım Eğitim Merkezi(KATEM)" isimli projenin açılış toplantısı yapıldı.

banner269

TEKNORPARK'tan Eğitim ve İş Fırsatı

Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş (TEKNOPARK) tarafından Sektörel Yatırım Alanlarında İstihdamın Desteklenmesi Hibe Çağrısı kapsamında yürütülen "Kalıp Tasarım Eğitim Merkezi(KATEM)" isimli projenin açılış toplantısı yapıldı.

31 Mayıs 2016 Salı 18:27
TEKNORPARK'tan Eğitim ve İş Fırsatı

Toplantıda Proje Koordinatörü ve Samsun TEKNOPARK Genel Müdür Vekili Ercan Gökgöz, Samsun’da meslek ve iş sahibi olmak isteyen 60 gence kalıpçılık eğitimi vererek iş bulma imkanı sağlayacaklarını söyledi. Projelerinin Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarımın Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG PRO) tarafından desteklendiğini ifade eden Gökgöz, yapılacak proje kapsamında Samsun’da 17-29 yaş arasında en az endüstri meslek lisesi mezunu 60 gence kalıpçılık tasarımı üzerine eğitim verileceğini belirterek, “Projeye katılacak kursiyerlerin en az endüstri meslek lisesi mezunu ve 17-29 yaş arasında olmaları gerekiyor. Verilecek eğitimlerin ardından projeye katılan gençler kalıpçılık konusunda yetiştirilip sektöre kazandırılacaklar. Projeye başvurmak isteyenler ‘www.katem.org’ adresinden başvurabilecekler” dedi.
 
AKAN : BÖYLE BİR ESERDE KATKIM OLDUĞU İÇİN MUTLUYUM
 
Projenin açılışında konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun’a TEKNOPARK gibi bir kurumu kazandırdıkları için son derece mutlu olduğunu belirterek, “Ben göreve başladığımın ikinci ayında TEKNOPARK’a başladık. Şimdi görevinim bitmesine iki ay var. Böyle bir eserde katkım olduğu için son derece mutluyum” diye konuştu.
Akan, Eskişehir hariç Türkiye’deki TEKNOPARK’ların hemen hemen yüzde 80-90’ının sermayesinin üniversitelere ait olduğunu belirterek, “Eskişehir’de sanayiye aittir. Bir tek bizim üniversitemizde üniversite yüzdesi yüzde 50’nin altındadır. Bunu bilerek yaptık, özellikle yaptık ki, adını da OMÜ TEKNOPARK koymadık, Samsun TEKNOPARK koyduk ki bu Samsun’un sahiplendiği Samsun’un ortak olduğu bir kuruluş olsun. Tabi Samsun’da Ar-Ge, inovasyon gibi olaylar gerçekten çok zayıftı. Hala kendi cüssesine göre zayıf diyebiliriz. Üniversiteden örnek vereyim üniversite 2008, 2009 ve 2010’da üniversite dışı desteklerden buda sadece TÜBİTAK aldığı katkı bir milyon civarında iken kendi bütçesinden araştırma geliştirme projelerine verdiği destek 3 milyonun üstündeydi. Yani üniversitede Ar-Ge’ye harcandı diyebileceğimiz paranın ancak yüzde 20’si dış destekti. 2015 yılında 8 milyon civarında dış destek, 3 milyon civarında kendi desteğimiz var. Yani şu anda tersine dönmüş durumda. Bu üniversitenin hocalarının harcadığı 10 milyonun 7-8 milyonu dışarıdan geliyor. Bu üniversite için çok büyük bir başarıdır. Bunun yanında 2013 yılından itibaren sanayi projeleri sentezler başladı. İki yıl önce en fazla proje alan üniversite bizim üniversite olmuştu” şeklinde konuştu.
 
                           
YAZICI : TEKNORPARK’TA 49 FİRMA FAALİYET GÖSTERİYOR

Samsun TEKNOPARK A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Samsun TEKNOPARK’ta bugün 49 firma faaliyet gösteriyor. Bunlardan 11’i akademisyen firması. Çalışan sayısı 113 ve bunlar Ar-Ge elemanı. 49 firmanın hepsinin Ar-Ge geliri 3milyon TL civarında. Ar-Ge hariç geliri 38 milyon TL. 49 firmanın yurt dışına ihracatları 2 milyon dolar.”
 
YAZICI : 85 DÖNÜMLÜK BİR ALAN DAHA KAZANMAYI HEDEFLİYORUZ

Yazıcı konuşmasının devamında şu bilgileri aktardı: “Şu anda daha önceden başlattığımız 19 Mayıs ilçesinde tütün depolarının olduğu alanı orda 85 dönümlük alanın teknoloji geliştirme bölgesine ek olarak tahsis edilmesi için uzun zamandan beri çalıyorduk. Geçtiğimiz hafta itibariyle o dosyamızı da bitirdik, Ankara’ya teslim ettik. Bir aksilik olmazsa bu yaz 85 dönümlük bir alan kazanacağız. Bizim amacımız buradaki TEKNOPARK’a ilave olarak özellikle ağır sanayinin Ar-Ge’si, uzay savunma sanayinin Ar-Ge’si, birde medikal cihazlar kümelenmesi ile ilgili bütün Ar-Ge tasarım orda gerçekleştirilmesini istiyoruz. Çünkü orda 7-8 tane kapalı her biri biner metre karelik alanlarımız var. Ekstradan orda bina yapamaya, zaman kaybına gerek yok. Gerçekten o zaman teknopark büyüyecek, gerçek konumuna gelecek.
Samsun TEKNOPARK konferans salonunda yapılan açılış toplantısına ayrıca Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Samsun İŞKUR Müdürü Hasan Kılıçaslan ve çok sayıda davetli katıldı.
 

Son Güncelleme: 31.05.2016 18:33
Anahtar Kelimeler:
ProjeüniversiteTeknopark
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.