banner388
banner390
banner410
banner408

Tekkeköy Hayvan Pazarı, İlçe Merkezi Dışını Alınıyor

Tekkeköy Pınar Mahallesi’nde ilçenin göbeğinde bulunan küçük ve büyük baş hayvan satış pazarı ilçe merkezi dışındaki uygun alana taşınıyor.

banner269

Tekkeköy Hayvan Pazarı, İlçe Merkezi Dışını Alınıyor

Tekkeköy Pınar Mahallesi’nde ilçenin göbeğinde bulunan küçük ve büyük baş hayvan satış pazarı ilçe merkezi dışındaki uygun alana taşınıyor.

27 Nisan 2016 Çarşamba 16:33
Tekkeköy Hayvan Pazarı, İlçe Merkezi Dışını Alınıyor
HALKIMIZA SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ

İlçenin merkezinde pınar mahallesinde bulunan hayvan pazarını kaldırarak daha uygun bir yere taşıyacaklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “ Hayvan pazarının yerinin uygun olmadığını çok kez dile getirdik. Geçmiş dönemde yapılırken dahi oranın uygun olmadığını ve ilçenin merkezinin dışında bir yerde olmasını söyledik. Vatandaşlarımızda aynı tepkiyi verdi ama nedense bunca tepkiye rağmen oraya bu uygunsuz yapı yapıldı. Biz de halkımıza söz verdik. Seçilmemiz durumunda ilçemiz merkezinde pınar mahallemize yapılan bu uygunsuz yapıyı buradan kaldıracağız dedik ve sözümüzü tutuyoruz ” dedi.

HAYVAN PAZARI YERLEŞİM YERİNDEN UZAKTA HİZMET VERECEK

Belediyenin mezbaha tesisi arkasındaki arsanın yeni hayvan pazarı olarak düzenleneceğini belirten Başkan Togar “ Her türlü donanıma sahip bir hayvan satış pazarı planladık. Yer konusunda bir çok alan araştırdık ama en uygun mekanın mezbaha tesisimizin yanındaki arsa olduğuna karar verdik. Yaklaşık 5 bin metre karelik alana yapacağımız yeni hayvan pazarının projeleri tamamlandı. Yer için istimlak ve kamulaştırma çalışmalarımız başladı. Bu yıl içerisinde inşallah hayvan pazarımızı yeni yerine yapmış olacağız. İlçenin ortasında pınar mahallemizde görüntü ve çevre kirliliği, pis koku ile halk sağlığı için uygun olmayan alanda bulunan hayvan pazarı artık her türlü donanıma sahip şehrin dışında ve yerleşim yerinden uzakta hizmet verecek ” diye konuştu.

KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR İÇİN GEREKLİ KONTROLLER YAPILACAK

Togar şöyle devam etti: “ Yeni hayvan pazarının yapılması ile eski hayvan pazarında uygulanan canlı hayvan muayenesi veteriner hekimlerimiz tarafından yapılmaya devam edecek. Özellikle hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar ve insan sağlığını tehdit edecek hayvanların taşıdığı hastalıklar konusunda dikkatli davranılarak şüpheli hayvanların satışı yaptırılmayacak. ”

YENİ HAYVAN PAZARI HER TÜRLÜ SOSYAL DONANIMA SAHİP OLACAK

Yeni hayvan pazarında çay ocağı, satıcıların dinlenme yeri, satış ve pazarlık alanı, mescit, lavabolar ve tuvaletler gibi her türlü detayın düşünüldüğünü söyleyen başkan Togar “ Yeni hayvan pazarı ile birçok sorun ortadan kalkacak. Halkımızı rahatsız eden her türlü olumsuzluk da böylelikle ortadan kalkacak ” şeklinde konuştu.


 
Son Güncelleme: 27.04.2016 20:50
Anahtar Kelimeler:
TekkeköyHayvan Pazarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.