banner388

Tekkeköy Belediyesi’nin 8 Mart Programı

Tekkeköy Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla kutlama programı düzenledi

Tekkeköy Belediyesi’nin 8 Mart Programı

Tekkeköy Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla kutlama programı düzenledi

08 Mart 2017 Çarşamba 17:35
Tekkeköy Belediyesi’nin 8 Mart Programı

İlk olarak belediyede kadın personellerle kahvaltıda bir araya gelen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, burada kutlamasını çiçek dağıtımı yaparak gerçekleştirdi. Belediye personelleri arasında ki iletişim bağının güçlülüğüne değinen Togar, güzel beraberliklerinin devamını diledi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla konuşma gerçekleştiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, insanların dünyaya gözünü açtığı andan itibaren, her anında yanıbaşında bulunan ve aile kurumunun temelini oluşturan tüm kadınların bu özel gününü kutladı.

Kadınların ilk görevi anneliktir. Ailenin temeli kadındır

Başkan Togar, toplumun temelinde aile kavramının yattığını ifade ederek, Ailenin temeli ise kadındır. Kadının her şeyden önce ilk görevi anneliktir. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadisi şerifi her şeyi en güzel şekilde anlatmaktadır. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına verdiği değer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür.

Kurtuluş savaşında cephede cephane taşıyan, savaşta askerlerle omuz omuza savaşan şanlı tarihimize isimlerini yazdıran Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı da bir anne bir kadın olduğunu asla unutmamalıyız. Aynı zamanda 15 Temmuz’da özellikle kadınlar ön saflarda yer alarak darbe kalkışmasına karşı kurtuluş savaşındaki duruşunu tekrar sergilemiştir” dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.